Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Ce genereaza dusmania in relatiile dintre oameni ? Oare este corect sa consideram pe cineva dusman, numai pentru fapul ca acel cineva nu este "pe aceiasi lungime " cu noi? Cum definim dusmania si dusmanul in general ? Care trebuie sa fie atitudinea noastra , de buni crestini in fata si fata de dusmanie si dusmani?
|
Cred ca mai degraba avem persoane pe care nu le agreem.Dusmani parca e cam prea mult spus. Ar trebui ca cineva sa ne faca prea constant raul,prea fara nici o urma de regret,ca sa il consideram dusman.
Poate exista si dusmani,dar cat ma chinui ,parca nu pot sa consider pe nimeni asa,cel putin in viata mea . Fiecaruia cu care sunt in conflict ,ii acord totusi o circumstanta atenuanta,sau macar prezumtia ca in viitor ne vom intelege.
Iar daca ne limitam la cei pe care nu ii agreem,si pe care noi ii consideram dusmani ,atunci,in mod sigur ,e si o problema de perceptie a noastra . Or gresi si ceilalti,dar sigur si noi avem o problema. E suficient sa patrundem in sufletul nostru,sa incercam sa ne schimbam modul in care ii vedem, macar pt scurt timp,sa nu raspundem din prima cu ura, si o sa vedem ca parca pinza aceea groasa a dusmaniei,se spulbera ca prin farmec
Toate sunt relative ,si dusmania cu atat mai mult. E doar o stare temporara, in care ne complacem, dar care cu putin dialog si toleranta ,si cu multa supraveghere de sine,am putea-o depasi .
Orgoliul insa, este cea mai sigura cale de pastrare a dusmaniei