Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Puteti sa-mi imbogatiti si mie cunostiintele in expresii romanesti?
La ce anume se refera aceste zicale(ma refer in contextul de fata?)
Multam.
|
Nu te necaji si nu intra si tu in acest joc, fiindca nu-i pentru doamne... Cu "poalele-n cap", nu e greu de inteles la ce se refera, iar cu "gaura de la covrig", probabil s-a referit la faptul ca nu se pune nimeni pe bocit, daca plec si eu, ceea ce-i foarte adevarat. Doar ca eu nu la o astfel de "lectie" ma refeream ci la una dupa gustul meu, amar... un pic de poezie, un pic de bascalie, un pic de parodie... Si poate s-ar fi meritat, daca nu m-as gandi ca prin asta, multa sminteala as putea aduce, iar eu atat timp cat sunt constient, nu-mi perimit sa merg mai departe cu gandul meu...
Citat:
În prealabil postat de glykys
Intre timp, vad ca a disparut topicul lui Ioan Cezar, asa ca voi "da si eu din casa", din mesageria mea privata: pe privat s-a format o coalitie secreta.  sau o anti-coalitie. Dorim sa cooptam noi membri.
Userii care nu tin partea nimanui si ii indragesc in egala masura pe Cristiboss si pe Ioan Cezar, pe Mosneagul OmBun si pe Florin Ionut si pe alti incriminati) sunt invitati sa coalizeze in rugaciune pentru impacarea forumistilor certati, care trec prin ispite. Ii pot pomeni zilnic la paraclisul Maicii Domnului. Cineva sugera ca ar fi mai bine sa facem acatistul Maicii Domnului, impacarea celor invrajbiti: http://www.crestinortodox.ro/acatist...iti-67102.html. Si pe mine personal m-a ajutat mult candva acest acatist. Ne rugam sa ii lumineze Domnul pe toti, sa le dea gandul bun, iertare si impacare!
Nu doresc niciun raspuns pe forum la acest mesaj, e un simplu indemn la rugaciune.
|
Multumesc din suflet celor ce s-au gandit la o astfel de solutie, dar nu sunt eu vrednic sa-si bata altii capu' pentru mine. Pentru pace si intelepciune intre noi, da, dar mai mult, deja ma simt indatorat si nu stiu cum voi reusi sa ma achit vreodata. Dar nu despre asta e vorba, ci despre faptul ca pe Cezar si ceilalti nu-i mai aduce nimeni inapoi. Si chiar sa presupunem ca Cezar va reveni intr-un fel sau altul, momentele de haituiala si neputinta n-or sa i se stearga niciodata din minte, oricate rugaciuni s-ar face, din partea celorlalti. Eu tot vorbesc intr-o parere fiindca STIU CUM E! Voi credeti doar ca intelegeti, dar sunteti departe. Singurul lucru care ar putea sterge intr-o clipa aceasta povara de pe sufletul tuturor celor care au fost candva in tirul lui Cristi, este simpla lui smerenie, si gestul omenesc si SINCER de a-si cere iertare. Dar... la omul mandru, si cand isi cere iertare este o ofensa...