Citat:
Īn prealabil postat de zaharia_2009
In concluzie, orice manipulare , voita sau intentionata , a userilor si a opiniei generale de la un moment dat , sunt lucruri caracteriale josnice si in mod normal nu au ce cauta la un ortodox , cu atit mai mult daca a si pierdut ceva vreme prin scoala .
|
Pacat ca se sterg atat de rapid astfel de topicuri; ele arunca lumina asupra acestor manipulari si urzeli subterane. Cate unul, mai slab de inger, le scoate la lumina, cand nu mai suporta.
Cred ca cei, care se ocupa cu manipularea userilor si a opiniei generale, nu sunt nici ortodocsi si nici macar crestini, caci Dumnezeu nu ne invata sa manipulam, ci sa ne curatam pe noi insine de pacate, printre altele...
Acum, faptul ca unii manipuleaza nu inseamna, ca trebuie sa ne si lasam manipulati. Deci atat manipulatorul, cat si manipulatul isi au fiecare pacatul lor. Daca eu ma las manipulata, e vina mea, nu a acelui care, de ex.: are sarcina de serviciu sau sunt instruiti sa faca acest lucru. Eu am liberul arbitru, care imi da dreptul sa ma apar spunand un hotarat: NU!
Dar daca ne lasam incantati de vorbe si promisiuni, atunci nu avem decat sa platim pentru propria noastra prostie de a fi mandri si desfranati.