View Single Post
Vechi 22.10.2012, 17:48:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Am urmarit topicurile incriminate si am vazut desigur ceea ce se intimpla .
Acum vad , sub forma unei propuneri magulitoare, acelasi tur de forta .
Si vazind toate acestea stau si ma intreb : de ce nimeni nu doreste , sau nu propune , ceea ce este corect si drept (lucru bine aratat de duhovnici ) de facut pt. asemenea situatii.
Eu nu am vazut topicul, era sters cand am intrat eu.
Propuneri am avut inca de anul trecut, cred ca de doua ori le-am scris pe forum, atragand atentia ca nu e bine ce se intampla pe forum. Sa sintetizez:

1. Un forum e un mediu unde reactiile pot fi exagerate, iar comunicarea e viciata. Cand oameni cu pareri diferite sunt in aceeasi incapere sigur se vor naste si contradictii. Cu atat mai mult cu cat e vorba de religie, iar pe forum poate intra oricine. Un parinte familiar cu internetul mi-a spus mai demult ca parerea domniei sale este ca pe forumuri intra persoane diverse si e mai bine sa fie evitate. Mai e problema ca sunt mesaje ce raman scrise, raspuns primesti dupa un timp, pana atunci mai creste iritarea, etc.
2. In mare masura cum e un forum depinde de admin sau admini. Nu doar de persoanele care intra. Adminul sau administratorul face regulile, traseaza limitele limbajului, etc. Daca totul e lasat sa se autoregleze nu are cum sa fie bine, mai nimic nu merge bine de la sine. Si in Biserica functioneaza si reguli. Asadar degeaba ne invinuim intre noi cand regulile nu le fixam noi, ci trebuiesc fixate de admin. Daca e un forum deschis pentru oricine si limita este doar sa nu se injure, e evident ca vor fi tot timpul conflicte. Parerea mea e ca adminul ar trebui sa imprime o atmosfera mai putin tensionata, cu atentionari inainte de banari, si nu doar cand se injura. Dar am spus asta adminului de zeci de ori.
3. Unii useri eterodocsi, vazand ca nu sunt reguli prea dure, au capatat obiceiul sa ii atace pe ortodocsii care scriu despre cultul lor si nu au ideile moderniste ca toate cultele sunt la fel. In multe momente unii eterodocsi isi tineau partea, se forma ca un fel de tabara. La punctul acesta, tinand de eterodocsi, trebuie amintit userul catolic Erethorn. Acestea e agresiv si ii ataca si ironizeaza pe userii ortodocsi ce nu ii impartasesc opiniile. De multe ori i-am atras atentia adminului ca acest user e agresiv, creaza disensiuni intre ortodocsi. Si ma ataca doar pentru ca scriam despre catolicism. Un alt user penticostal spunea ca daca nu mai scriu despre penticostalism n-o sa ma mai atace (desi el facea o propaganda a cultului).
4. Cum am mai spus, si intre ortodocsi exista doua curente de gandire, traditionalist si modernist. Fiecare se simte mai apropiat de cei care au aceeasi gandire ca si ei. Atata timp cat nu se ataca nu e nicio problema. Eu tin legatura si cu persoane care au conceptii diferite de ale mele. Dar unele persoane sunt mai militante. De exemplu unii spun, influntati de aceste conceptii, ca nu ai dragoste daca pui pret pe invataturi sau daca ajungi sa critici un cult. Unii ajung sa si atace din aceasta cauza. E clar ca cele doua tabere nu isi vor schimba conceptiile, eu nu as putea sa imi schimb conceptiile in unele moderniste, pe care le si consider gresite. Dar pot disucuta normal cu cei ce au conceptiile celelalte, atata timp cat nu ma ataca din aceasta cauza. Sau cat nu incearca sa imi impuna conceptiile lor. Au fost persoane care expuneau idei diferite de ortodoxie, dar atata timp cat nu incercau sa ma culpabilizeze sau sa imi impuna conceptiile lor am discutat normal.
5. Asadar, dupa parerea mea, mare parte din ce trebuie facut tine de admin, ca daca intra zece martori pe forum si ataca putem sa tot facem apel la intelegere. In primul rand ar trebui sa se tina cont de adevar, apoi sa nu mai fie lasati userii eterosdocsi sa atace cum vor ei si sa ironizeze (ma refer in special la userul catolic), si nu in ultimul rand sa atentioneze pe cei care ataca, chiar daca nu injura, sa reduca nivelul agresivitatii. Ca omul se poate obisnui cu orice mediu si nu e bine, acest mediu nu e pozitiv pentru un ortodox.
Reply With Quote