Citat:
În prealabil postat de Raoul
Compari cititul pe net cu realitatea? Am raspuns mai sus la anumite aspecte si am aratat ca erau false. Internetul distorsioneaza puternic. Eu prefer sa nu dau cu piatra, sa raman intr-o stare de neutralitate, sa pastrez calea de mijloc. Socotesc ca asa este cel mai bine, mai ales ca spre deosebire de voi am avut contact puternic cu aceasta femeie. Cand voi gasi raspunsul la niste intrebari care inca le mai am, atunci imi voi permite sa ma transform in judecator. Dar pana in acel moment prefer sa stau intr-o stare de veghe.
|
Corect. Cititul pe net nu e acelasi lucru cu realitatea. Dar cum impacam erezia de a se fi numit Sfantul Duh intrupat cu invatatura Bisericii. E simplu, nu pot fi ambele adevarate. Biserica spune ca singura Persoana a Sfintei Treimi intrupata este Fiul. Duhul Sfant este in lume, prezent in Biserica de la Cincezime, nu intrupat. In plus, stim exact care a fost scopul intruparii Fiului, care ar fi fost scopul intruparii Duhului Sfant?
In plus noi stim ca Hristor primea la El pe oricine se pocaia, dar in acelasi timp Hristos a spus: "Cine nu este cu Mine, este impotriva Mea." Cum se impaca acesta pozitie luata de Mantuitorul cu pozitia ca fiecare sa ramana in legea lui, ca oricare e buna. Noi stim ca pentru mantuire este nevoie de har si de fapte. Sa spunem ca ea ar fi promovat faptele, dar cum ramane cu harul? Nu se poate ca harul sa ii umbreasca pe cei ce traiesc in inselare. Si cum pozitiile diferitelor religii sau confesiuni sunt diferite cel putin unii sunt in inselare.
Si inca o intrebare: era cumva ortodoxa?
PS: Toate erau intrebari retorice. Am descoperit de curand ca este aproape imposibil sa schimbi la un om convingerile si credintele indiferent cat de valide si bine prezentate ar fi argumentele tale. Si cum totusi schimbari exista ele nu se pot face decat prin lucrarea lui Dumnezeu.