View Single Post
Vechi 22.10.2012, 22:42:19
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Dar cum impacam erezia de a se fi numit Sfantul Duh intrupat cu invatatura Bisericii. E simplu, nu pot fi ambele adevarate. Biserica spune ca singura Persoana a Sfintei Treimi intrupata este Fiul. Duhul Sfant este in lume, prezent in Biserica de la Cincezime, nu intrupat.
Intr-adevar, argumente bune. Stiu si eu multe lucruri, de aceea nu pot sa spun sigur ca dansa era de la Dumnezeu, am indoielile mele. Nu i-am tinut partea orbeste si nici nu cred ca am ignorat contraargumentele existente. Mi-am expus doar un punct de vedere si atat. Nu vreau sa creez o obsesie din asta.

Citat:
In plus, stim exact care a fost scopul intruparii Fiului, care ar fi fost scopul intruparii Duhului Sfant?
Din ce spunea era ca o mangaiere, o ultima sansa pentru omenirea care se indreapta spre un sfarsit iminent. Sa zicem, un ultim semn (mare) de la Dumnezeu, niste minuni comparabile cu cele ale Mantuitorului.

Citat:
In plus noi stim ca Hristor primea la El pe oricine se pocaia, dar in acelasi timp Hristos a spus: "Cine nu este cu Mine, este impotriva Mea." Cum se impaca acesta pozitie luata de Mantuitorul cu pozitia ca fiecare sa ramana in legea lui, ca oricare e buna.
Probabil se referea ca cel care IL iubeste pe Hristos "mai mult decat viata" va descoperi si religia cea adevarata. Asa si Mantuitorul a spus ca "cel ce crede in Mine acela se va mantui" sau "cine crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi” etc. Consider un sens asemantor si in mesajul doamnei. Acum Dumnezeu stie.

Citat:
Si inca o intrebare: era cumva ortodoxa?
Pai mergea la biserici ortodoxe, pe oameni ii indemna la fel. A fost si la Athos etc.

Citat:
Am descoperit de curand ca este aproape imposibil sa schimbi la un om convingerile si credintele indiferent cat de valide si bine prezentate ar fi argumentele tale. Si cum totusi schimbari exista ele nu se pot face decat prin lucrarea lui Dumnezeu.
Am explicat mai sus: nu am convingeri! Sau nu inca! Imi pun doar niste intrebari si este un subiect care inca sta in echilibru, nu s-a inclinat in vreo directie. Eu sunt ortodox!
Reply With Quote