Citat:
În prealabil postat de iustin10
E foarte fragila limita intre combaterea unei idei si supararea celuilalt
De fapt ,orice cuvant nepotrivit spus celui cu care vorbesti,orice judecata sau chiar doar raceala fata de el ,il poate rani f usor.
Si asta o putem verifica toti,pe pielea noastra .Ia sa fim putin contrazisi si acuzati de ceva,sa vezi cum sarim de 2 metri: ca n-am fost intelesi,ca am fost nedreptatiti. Si apoi gasim si explicatia : CELALALT e pierdut , rau la suflet , nepriceput ,batut in cap,rigid etc.
Dar intotdeauna celalalt.
Poate ar fi mai bine sa suferim noi pentru adevar ,decat sa ajungem sa facem pe aproapele sa sufere...
|
Iezechiel 3
17. "Fiul omului! Iată, te-am pus străjer casei lui Israel; vei asculta deci cuvântul ce-Mi va ieși din gură și-l vei vesti ca din partea Mea.
18. De voi zice celui rău: Vei muri! și tu nu-l vei înștiința, nici nu-i vei grăi, pentru a abate pe cel rău de la calea lui cea rea, ca să trăiască, cel rău va pieri în nelegiuirea sa și Eu voi cere sângele lui din mâna ta.
19. Iar dacă tu vei înștiința pe cel rău și el nu se va întoarce de la răutatea lui și de la calea sa cea rea, acela va pieri de păcatul său, iar tu îți vei mântui sufletul tău.
20. De asemenea, când cel drept se va abate de la dreptatea sa și va săvârși răul când voi pune înaintea lui o cursă și va muri, dacă tu nu l-ai înștiințat, acela va muri pentru păcatul său, iar faptele lui de dreptate, pe care le-a făcut el, nu i se vor pomeni, și Eu voi cere sângele lui din mâinile tale.
21. Iar dacă tu vei înștiința pe cel drept să nu păcătuiască și el nu va păcătui, atunci va fi și el viu, pentru că a fost înștiințat și îți vei mântui și tu sufletul tău".