View Single Post
Vechi 22.10.2012, 23:25:31
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
E foarte fragila limita intre combaterea unei idei si supararea celuilalt
De fapt ,orice cuvant nepotrivit spus celui cu care vorbesti,orice judecata sau chiar doar raceala fata de el ,il poate rani f usor.
Si asta o putem verifica toti,pe pielea noastra .Ia sa fim putin contrazisi si acuzati de ceva,sa vezi cum sarim de 2 metri: ca n-am fost intelesi,ca am fost nedreptatiti. Si apoi gasim si explicatia : CELALALT e pierdut , rau la suflet , nepriceput ,batut in cap,rigid etc.
Dar intotdeauna celalalt.
Poate ar fi mai bine sa suferim noi pentru adevar ,decat sa ajungem sa facem pe aproapele sa sufere...
Reactia oamenilor este uneori exagerata in mediul virtual.
Probabil si din cauza lipsei de contact pe care in mod natural o ai in realitate;si pentru ca nu stii sigur cu cine stai de vb.atunci te apuci si faci pronosticuri,faci presupuneri(care de cele mai multe ori sunt gresite si irita pe cel vizat deoarece este un act gratuit de ura,dispret uneori).

Eu am trait-o pe pielea mea acum de curand cand m-am bagat in niste discutii referitoare la sport,sportivi,sport regulat,infatisare fizica placuta s.a.m.d.
Deoarece multi useri nu stiu cum arat sau care imi este curriculum vitae au facut tot felul de asocieri dintre cele mai nepotrivite ajungandu-se chiar la insulte referitoare la capacitatea mea intelectuala.
Toate acestea pt apararea unui hobby,unui sport.

Bun,nimic de zis m-am ridicat,m-am scuturat...nu port ranchiuna nimanui,vorbele pot fi rastalmacite,au un caracter trecator.
Aceste suparari in virtual sunt nimicuri fata de adevaratele lupte din viata reala.Aici ne comportam mai copilareste,nu-mi place ala nu ma mai joc cu el si nici prietenii mei sa nu se mai joace cu el...insa in viata reala cand lucrezi cu un sef imposibil sau coleg,locuiesti cu un parinte vitreg care nu te iubeste,sau ai rude care te pizmuiesc,ei sa vezi atunci complexitate si framantari pana unde poti sa suporti stimulul dureros al dusmaniei.

Si eu am avut scaparile mele si am observat ca aceste scapari sunt mai intense pe perioada de post,in cazul meu(ma refer la saritul tandarei).
Imi amintesc ca m-am facut de parodie,chiar mai deunazi avand ceva impotriva lui Glykis,dar nici nu-mi mai amintesc ce m-a suparat atat de tare????Pt ca era un fleac.

Referitor la combaterea ideii si jignirea celuilalt =>lipsa de argumente intr-un discurs sau conversatie contradictorie se va inlocui cu insulte care sa tinteasca persoana,s-o bulverseze si astfel sa fie redusa la tacere.
Nu esti pe aceasi lungime de unda ca si mine,esti prost,dobitoc,handicapat,oligofren,dobitoc,prost intentionat...si lista injuriilor continua.
Mai mult,reductiile conversatiei se mai fac si pe baza cunostiintelor de gramatica a lb.romane(ai facut o greseala de gramatica,nu mai ai dreptul la cuvant nataraule!).

Totusi daca ai ceva notiuni de respect,intelegere,rabdare*,simpatie precum si nevoia de a comunica cu alte fapturi,atunci forumul este chiar folositor prin sumedenia de date oferite de membrii sai.

*cine are,eu nu prea...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 22.10.2012 at 23:28:08.
Reply With Quote