Citat:
Īn prealabil postat de iustin10
Daca tot ati identificat in persoana lui Cristi dusmanul numarul 1 ,vreau sa va spun ca ati gresit .Dusmanul numarul 1 sunt eu .
Nu am mai intrat de ceva vreme pe forum ca ma plictisea oarecum.Nu prea exista dialog,subiectele mi se pareau niste recitari sau monologuri . Iar cei care incearca sa dialogheze sunt repede catalogati si izgoniti, chiar daca isi pun doar intrebari , fara sa sustina 100% acel lucru.
Pe mine sincer ma atrage partea de dialog, partea umana a acestui forum.
De ce zic ca sunt de vina? Pentru ca in sinea mea imi doream scandal,asteptam cearta,ma delectam cu subiecte contradictorii. ma plictiseam ca nimeni nu se mai cearta .
Vedeti dar unde este inamicul ? Nu este in exterior,ci este chiar in noi.In dorinta noastra de a avea dreptate mereu , de a ne crede superiori,de a barfi pe ceilalti. De a ne crede profeti ,sau macar inspirati. Acolo este marele dusman , si nu in vreun om care ni se pare noua ca se poarta mai dur. Ce mai conteaza duritatea lui ,fata de placerea noastra morbida de a ne delecta cu laude,unu de la altu, de a judeca pe toti care nu sunt ca noi, de a imparti dreptatea in stinga si in drepta , si de a ne considera stiutori.
Eu l-am considerat mereu pe Cristi ca un sanitar al orgoliului si al ratacirii mele, si poate a fost singurul care s-a rugat pt mine.
Rau de gura sau cum o fi,dar macar ii pasa de ceilalti,si asta e o mare calitate a lui.
Prefer injuraturile sale, tacerii de sfinx indiferente a celor care nu au nimic de spus celorlalti , decat cercului restrans intre care isi impart intre ei laude.
Deci iertati-l pe Cristi,caci gandul meu rau,dorinta mea de scandal a adus cearta pe forum.
Ortodoxia si crestinismul este in primul rand lupta cu tine insuti , iar nu lupta cu dusmani imaginari,prin toate colturile incaperii
Cand vom birui raul din noi , atunci ' leul se va imbratisa cu mielul ' si vom surade cu drag la remarcile acide ale lui Cristi
|
Frumos din partea ta, Iustin, ca vrei sa iei asupra ta vina, caci este scris ca trebuie sa ne purtam unii, altora sarcinile.
In privinta "
cercului restrans intre care isi impart intre ei laude", nu cred ca este chiar atat de restrans, caci toti au loc in acest cerc, si anume toti care se straduiesc sa dea un raspuns documentat, sensibil la sentimentele celorlalti si atent la Adevar. In general lucrurile bune sunt laudate pe acest forum, ceea ce nu cred ca constituie o problema, atata timp cat nu naste mandrie.
Daca imi aduc bine aminte, si eu te-am laudat odata pe tine pentru ceea ce scrii... atunci cand am constatat o crestere calitativa in raspunsurile tale. Pe tine nu te pot lauda, caci nu te cunosc personal.