View Single Post
Vechi 23.10.2012, 18:32:51
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
"Copii, noi nu suntem la manastire, sa stam tot timpul cu nasul in rugaciuni si slujbe. Noi suntem mireni. Daca vreti sa va mantuiti, sa ziceti rugaciunea mintii. Ati vazut calugarii cu margelele cum zic! Noi nu suntem calugari, ca sa umblam cu ele, dar trebuie sa le bagam in minte si sa zicem asa: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului, miluieste-ma pe mine, pacatosul!”.

Dar cu mintea in inima. Ca noi avem pacate, suntem plini de pacate. Daca zicem rugaciunea mereu, mereu, satana iese afara si se topeste. Dar daca tu intrerupi rugaciunea, el se umfla si prinde viata. Asa cum la pir, daca nu scoti radacina, ia viata. Daca zici rugaciunea mintii mereu, de cum iesi pe strada, el se topeste. Eu, de pilda, acum vorbesc, dar inima mea se roaga, caci m-am obisnuit sa zic rugaciunea mereu". Parintele Constantin Sarbu
De folos cele postate ! Imprastierea mintii la cele lumesti , omoara din fasa aceasta rugaciune . N-ai vazut , Ekaterina , cate ganduri navalesc in momentul rugaciunii , si atunci mintea pleaca intr o directie opusa inimii , si asta face ineficienta rugaciunea , dar cu rabdare si cu ajutorul Bunului Dumnezeu le rezolvam pe toate , incet , dar sigur . Sa nu dezarmam , sa nu se instaleze deznadejdea in sufletele noastre , asta este cel mai important !