Citat:
În prealabil postat de ioanna
Cred ca e valabil si in cazul fumatului. Nu o tigara fumata iti face rau, ci consumul excesiv ce creeaza dependenta
|
De la o țigare ajungi să devii dependent. Nu cred că un fumător a început cu un pachet sau două pe zi, ci treptat a ajuns la această "performanță". Chiar și fumatul pasiv face rău și poate crea dependență, oare de ce nu ți-ar face rău o țigare, două? Nu cred că este cazul să vorbim de nicotină și de dependența creată de nicotină, de cleștele acestui viciu care e este fumatul, mă gândesc că le cunoști. Când ai să găsești fumători care nu sunt dependenți am rugămintea să-mi faci și mie cunoștință cu ei. Apropo în această categorie nu intră cei care își aprind o țigare doar pentru a fi mai importanți sau care vor să fie în rând cu lumea. Chiar și aceștia din neștiință fac aceasta, căci dacă ar ști cărui risc se expun, nu ar face-o.
ps: Sunt fumători care nu pun țigarea în gură o săptămână sau chiar două, dar când le vine pofta nu-i mai poți opri. La fel sunt fumători care după ce s-au lăsat de fumat reiau acest viciu după 6, 8 luni sau chiar mai mult.