Citat:
În prealabil postat de catalin2
|
Multumesc, Catalin. Sigur ca nu este nivelul stintific din zilele noastre. Pe mine ma intereseaza nu atat amanuntele, cat
1) duhul in care autorul schiteaza o relatie de comunicare intre stiinta si religie (ma intereseaza acest subiect atat personal cat si pentru unele cursuri
2) emlementele de antropologie pe care le contine. Ce am citit aici pe forum despre animale mi s-a parut foarte interesant.
In ceea ce priveste invatatura ortodoxa despre Facere, am citit cartea p. Rose si nu am putut fi de acord cu toate interpretarile lui. Consider ca nu asa ar trebui intelese interpretarile parintilor.
Cred ca ceea ce noi consideram 'interpretare literala' a parintilor este cu totul altceva decat interpretarea literal-istorica de tip modern (o zi a Creatiei - 24 de ore etc). Aminteste-ti interpretarile parintilor despre fructele din Rai de care se vorbea pe alt topic... Care era mai degraba de tip alegorist. Desi nu excludea un sens literal.
In acelasi timp, nu sustin neaparat teoria evolutiei sau amestecarea ei cu teologia. Dar din pacate nu o sa am timp sa vorbesc despre asta, pentru ca de sambata ma retrag pentru o vreme de pe forum.