Citat:
În prealabil postat de Fani71
Cred ca, in afara de ceea ce am zis despre problema contraceptiei, abstinenta in cadru unul cuplu trebuie sa fie dupa cuvintele sfatului Pavel. Este buna in anumite limite din aceleasi motive ca si postul: pentru a ii ajuta pe cei doi sa se detaseze, sa nu devina 'inrobiti'. Dar nu trebuie exagerata. Dupa parerea mea, perioadele prea lungi cum ar fi alaptarea si toata sarcina (din principiu) sau 'interzicerea' in cazul celor care nu ai pot avea copii sunt exagerari de tip criptoplatonic.
Si cu asta, eu cred ca am zis tot ce am avut eu de zis in legatura cu acest subiect. Daca nu m-oi simti foarte provocata, nu cred sa mai scriu aici.
De sambata incolo o sa fac 'abstinenta' de forum pentru o vreme, oricum.
|
Nu poti sti cat de atasat esti de fapt de un lucru atat timp cat nu iti lipseste.
Daca faci abstinenta un an si nici macar nu observi lucrul asta, atunci da, esti un om liber.
Si iti garantez ca anul ala se prelungeste de la sine, in conditiile in care apar alte satisfactii duhovnicesti si sigur vor apare, pentru ca un astfel de an nu poate fi atins decat in doua feluri: prin frigidititate (nu stiu care ar fi termenul la barbati) sau o traire duhovniceasca deosebita.