Citat:
În prealabil postat de AlinB
Serios, ai dovezi ca treaba cu 100% se practica in toate Bisericile?
|
Nu am dovezi. Dimpotrivă, am dovezi că unii Îl mai și furau pe Dumnezeu. Vezi episodul cu Anania și Safira.
Citat:
Si daca se practica asa, de ce nu o practicati si voi, care pretindenti ca urmati intocmai ceea ce facea apostolii
|
Nu "
pretindem",ci chiar recunoaștem că suntem mult mai slabi în credință decât apostolii. Dacă ei practicau 100%, noi practicăm doar 10%. Apropo: voi cât practicați ca și "
biserică apostolicească"? Întreb așa de curiozitate că tot ai adus vorba...
Citat:
si ati introdus in schimb zeciuiala?
|
N-am introdus-o domnule, era introdusă deja de cel puțin 4.000 de ani (de pe vremea lui Avraam).
Citat:
Dar de ce nu sufli nici un cuvant de pian, vioara, si alte zdranganitori muzicale pe care voi le folositi ?
Erau ele in Biserica NT? Cum le justificati?
|
Nu suflu niciun cuvânt despre ele, deoarece suflă suficient Cuvântul scris al lui Dumnezeu. Deoarece Biserica NT era majoritar formată din evrei, probabil ei foloseau aceleași "
zdrăngănitori muzicale" ce nu cred că le-au aruncat pe foc:
"
Lăudați-L pe El în chimvale bine răsunătoare; lăudați-L pe El în chimvale de strigare." (Psalm 150,5 - versiunea ortodoxă)
Citat:
Sunt obiecte folosite exclusiv in cadrul cultului? Atunci sunte obiecte de cult.
|
Probabil ai o definiție mai originală pentru "
obiecte de cult", conform căreia și preșul de la intrare și hârtia igienică de la toaletă sunt tot
obiecte de cult - ele fiind folosite doar la biserică - nimeni nu le ia acasă.