„Părinte, eu vreau să mă spovedesc“
„Multe sunt minunile Sfântului Dimitrie, dar mai importantă decât vindecarea trupească este lucrarea tainică pe care Sfântul Dimitrie o săvârșește în sufletul omului, faptul că foarte mulți credincioși vin și îngenunchează la sfintele sale moaște și se ridică senini, luminați, îndreptați, pocăiți și iertați prin rugăciunea și binecuvântarea sfântului. Aceasta cred că este cea mai mare vindecare pe care Sfântul Dimitrie o săvârșește.
De altfel, vezi un om care n-a călcat în fața altarului de multă vreme, care se ridică din fața raclei și spune: «Părinte, eu vreau să mă spovedesc» sau «Părinte, am făcut cutare păcat». «Dar cine v-a îndemnat?», îi întreb. «Părinte, nu știu ce se întâmplă cu mine, dar când m-am pus la moaștele Sfântului Dimitrie, am simțit că trebuie să mărturisesc păcatul acesta pe care îl tăinuiesc de ani și ani de zile».
Cea mai mare lucrare pe care Sfântul Dimitrie cel Nou o săvârșește asta este, aici în mijlocul acestui oraș atât de zgomotos și preocupat de cele materiale. De foarte multe ori, noi, creștinii, căutăm să vindecăm trupul, să ne vindecăm de cancer, de boli, dar uităm adesea de lucrarea tainică, harică, pe care Dumnezeu o săvârșește prin aceste minuni ale sfinților în viața noastră. Și mai mult decât atât, este importantă îndreptarea. Nu poți să rămâi cum ai fost, după ce te-ai închinat la moaștele unui sfânt“, a conchis părintele Antim David, mare eclesiarh al Catedralei patriarhale.Sursa ZiarulLumina
|