Citat:
În prealabil postat de Dalian
Nu doar in polemici. In nici o circumstanta nu stai de vorba cu sectarul eretic.
Chiar daca ti-e frate, tata sau sot.
Nu vorbesti cu el pur si simplu nimic. Nici nu le dai "buna ziua". Taci si gata.
Ne vorbeste Parintele Cleopa:
Cu omul eretic sa nu vorbesti, in casa sa nu-l primesti, la masa sa nu stai cu dansul, buna ziua sa nu-i dai.
|
Nu stiu altii cum sunt,vorba lui Creanga,insa pentru mine cuvantul oricarui parinte,fie el si parintele Cleopa, nu ar trebui sa cantareasca mai mult decat cuvantul si exemplele lasate de Fiul Lui Dumnezeu,iar Hristos cu siguranta nu asa ceva ne-a invatat,ci dimpotriva.
Daca ne amintim,Iisus a stat bucuros la masa si cu vamesi,prostituate,talhari,pagani etc.
Una este sa eviti o polemica prin tacere si alta sa ignori un om doar pentru ca are o alta religie decat a ta.Un exemplu ca cel de mai sus nu este altceva decat o agresivitate mascata,pasiva, indreptata catre cel in cauza,iar astfel se incalca legea iubirii pe care Hristos a lasat-o..."Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe altii. Prin aceasta vor cunoaste toti ca sinteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii" (Ioan 13:34-35).
Nu am citit nicaieri ca Iisus sa fi specificat cum sa fie acei altii,ce religie sa aiba,ce greseli pe raboj acceptate si care nu.Desigur,nu este cel mai simplu lucru de facut,insa macar sa nu ne ascundem neiubirea de sine si de oameni in spatele cuvantului "ortodoxie".