26.10.2012, 12:22:37
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Dalian
Daca stii ca e sectar eretic sari in apa dupa el si il salvezi dar nu-i adresezi nici un cuvant.
|
Mi-ai placut la faza asta :) Unii practica o distantare pedagogica (care in cazul unor comunitati imbraca forma unei mutenii totale- vezi comunitatile puritane americane de sec.XVII-XIX , dar nu numai ei) fata de cei din comunitate lor care aluneca serios in „apa”, pentru ca ei sa mediteze serios la ce au facut si sa hotarasca daca doresc sa ramana pe cont propriu, in afara comunitatii sau daca doresc sa urce inapoi in corabie. Neadresarea niciunui cuvant e un fel de vot de blam al comunitatii fata de un membru al ei, care a rupt comuniunea cu ea, in scopul ca acesta sa-si constientizeze greseala, doliul dupa un frate pierdut.
Citat:
În prealabil postat de Doriana
Nici macar: "Nu te mai zbate, mai, ca ne inecam amandoi!"? :)))
Si ce faci daca nu stii ca e eretic si apuci sa vorbesti cu el?
|
Eu cred ca a dorit sa spuna: daca o vezi pe tanti Leana, consateana cu tine, care toata viata a mers la biserica din sat insa la batranete a apucat-o damblaua si a trecut la o secta, frecventand casa particulara a unuia, o vezi zbatandu-se in apa , treci peste toata supararea si sari in apa dupa ea, dar nu-i adresezi niciun cuvant, sa stie Lenuta ca inca simti o durere vazand unde a ajuns, sa stie ca nu ti-a trecut mahnirea
Last edited by ioanna; 26.10.2012 at 13:34:06.
|