View Single Post
Vechi 26.10.2012, 12:29:23
leonte leonte is offline
Banned

Data înregistrării: 03.10.2012
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu pentru ca sa-si indoape cat mai mult burtile muncesc ei..
Astfel de manastiri primesc uneori si zeci de pelerini in fiecare zi, pe ei cine ii hraneste?

Si cred ca mai usor se apleac spre cele duhovnicesti un om muncit decat cel care nu-si poate vedea picioarele din princina burtii, pentru ca sunt altii, platiti, care sa-i aiba grija de gospodarie.

Judecarea..
Cred ca sunt cel mai prost om, altminteri nu-mi explic cum de intelegi orice-altceva decat ceea ce incerc eu sa spun. Probabil nu stiu sa ma exprim; cel putin nu pe intelesul tau.

Cat despre pelerini: sf. Isaac Sirul ne invata ca gandul cel viclean ne amageste sa lasam rugaciunea sub chipul unei fatarnicii a dragostei de aproapele. Pelerinii nu sunt turisti care vin la hotel sau la vacanta, iar daca multi vin asa este pentru ca vietuitorii monahali i-au deprins astfel.
Intr-un pelerinaj, eu unul prefer sa fiu intampinat de un monah evlavios care sa-mi zdruncine patimile si sa manac ce am in traista, decat sa fiu intampinat cu scofeturi si sa ma intorc de acolo mai bou decat sunt. Intre pelerinaj si turism este o mare diferenta.

Eu nu am gasit nicaieri scris de la sfintii parinti, ca indeletnicirea monahilor este sa ospataze mirenii.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai nu ai spus ce ai inteles tu pana la urma.
Mai bine decat am scris prima data, nu sunt capabil sa spun altfel. Cred ca... a continua discutia nu ar fi de folos niciunuia dintre noi. Poate ca ar ajuta sa recitesti cele scrise deja.
Reply With Quote