Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Sophia,imi place ce ai scris!
Este perfect adevarat,si eu am identificat elitismul cat si narcisismul intelectual.
Totusi,nu este potrivit sa scrii daca nu te simti pregatit in problematica respectiva.Tot mai bine este sa lasi cuvantul celor care se dovedesc mai patrunsi.
In viziunea mea,conflictele apar din lipsa de respect pt anumite genuri de oameni(tu sigur iti faci incadrarile aici).
De la lipsa de respect,apare dispretul,umilirea publica. Cel care este umilit,este lezat si doreste sa plateasca,urmareste aceasi durere si in adversar.
Ar trebui sa ne abtinem de la generalizari,a spune lucruri calamniatoare despre anumite genuri de persoane:toti medicii sunt hoti,toti bucurestenii sunt puturosi,toate femeile sunt slabe etc...
Si aceste generalizari sunt adevarate ocari pentru cei care nu se incadreaza in etichetele puse cu atata ostentatie.
Un alt aspect este invadarea vietii personale in mod viclean.
Sa respectam detaliile intime ale unui membru si numai cu acordul lui sa facem comentarii publice despre anumite aspecte ce-l privesc.
O alta solutie ar fi mesageria privata;de ce oare unii nu o folosesc pt discutiile care ii privesc pe 2 useri si tot forumul trebuie sa asiste la cearta lor???
Aceste"scapari" se privesc ca reale tradari din partea victimei si il vor face ca pe viitor a fie foarte rezervat in relatia cu oamenii,cand vine vb despre sinceritate in cadrul intim.
|
Subscriu afirmatiilor.
Consider ca oamenii trebuie tratati in fuctie de intentiile lor in primul rand apoi in functie de faptele lor si nicidecum dupa: nationalitate, rasa, cultura, religie etc.
Oare un obraznic si un impretinent ortodox este mai "bun" decat unul evreu, sau ateu etc? Nicidecum.
Oare un user ortodox care foloseste violenta, atacul la persoana etc pe un forum (fie el si ortodox) este mai "indreptatit" decat un user de alta credita sau ateu? Nicidecum.
Consider ca intati de toate noi ortodocsii trebuie sa fim OAMENI si nicidecum sa ne ascudem in spatele ortodoxiei ca sub un paravan unde in "intunericul" ignorantei noastre sa atacam pe altii... chiar si dintre ortodocsi dar mai ales de alte credinte.
Daca suntem chemati sa fim "lumina lumii" si "sarea pamantului" apoi aceasta sa fim si nu atacatori, distrugatori ai persoanelor in numele unei ortodocsii intelese dupa mintea noastra impatimita... Sa ne razboim cu patimile, pacate si atacurile duhurilor necurate... in primul rand in ceea ce ne priveste.
Cine nu poate polemiza civilizat in acest mediul virtual si cauta numai scandal, dispute personale unde sa isi manifeste violenta prin injurii, calomii, atacuri la persoana... nu trebuie tolerat, indiferent ca se declara: ortodox, romano-catolic, protestant, neoprotestant, ateu, budhist etc.
Doamne ajuta.