Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Nicidecum.
Understanding Brain Development in Young Children
http://www.ag.ndsu.edu/pubs/yf/famsci/fs609w.htm
Testosteron - Brain
http://en.wikipedia.org/wiki/Testosterone#Brain
Afirmatiile devin tendentioase acum.
Nu este vorba ca actul sexual este impur ci este vorba de activitatea hormonala specifica activitatii sexuala (si in general de activitatea psiho-somatica) care programeaza creierul fatului sa fie dependent de acele substante.
Mecanismul este similar influentei nefaste asupra fatului daca mama este dependenta de dorguri, alcool, adrenalia...
Doamne ajuta.
|
Eugen, m-am uitat in fuga peste textele din linkurile tale.
Intr-unul se vorbeste despre tot ce influenteaza dezvoltarea creierului. N-am gasit acolo (dar te rog corecteaza-ma ci citeaza pasajul in cauza daca ma insel) ceva despre influenta actiuvitatii sexuale a fatului.
In celalalt se vorbeste despre influenta testosteronului ma gasit ceva ce aduce de departe a o influenta a femeiii:
"It has been found that when testosterone and endorphins in ejaculated semen
meet the cervical wall after sexual intercourse, females receive a spike in testosterone, endorphin, and oxytocin levels, and males after orgasm during copulation experience an increase in endorphins and a marked increase in oxytocin levels.
This adds to the hospitable physiological environment in the female internal reproductive tract for conceiving, and later for nurturing the conceptus in the pre-embryonic stages, and stimulates feelings of love, desire, and paternal care in the male (this is the only time male oxytocin levels rival a female's).[32]
Testosterone levels follow a nyctohemeral rhythm which peaks early each day, regardless of sexual activity[40]
There are positive correlations between positive orgasm experience in women and testosterone levels where relaxation was a key perception of the experience. There is no correlation between testosterone and men’s perceptions of their orgasm experience, and also no correlation between higher testosterone levels and greater sexual assertiveness in either sex.[41]"
Reiese de aici ca ar avea vreun efect negativ asupra copilului acesti hormoni?
Dinpotriva, efectul pare mai degraba benefic.
Cred ca daca intr-adevar ar exista un efect negativ medicii ne-ar spune. Nu cred intr-o asazisa conspiratie a medicilor care ne-ar ascunde asa ceva pentru ca nu ar fi la moda sa se spuna ca actul sexual nu ar face bine.
Dimpotriva, cand exista un pericol concret ei spun asta.
Or ei nu spun asta. Intervin arguemente de tip spiritualist la mijloc, nu medical.
Linkul pe care l-ai dat in alta postare este despre efectul alcolului si al drogurilor, or nu asta este in discutie. Alcoolul si drogurile sunt substante straine corpului care consumate mai ales in exces se stie ca fac rau, iar acum se stie ca fatului ii pot face rau si in cantitate mica.
Un hormon secretat natural de organism ca urmare a unui act natural este altceva. daca mis e prezinta un studiu stiintific si scris de cineva care nu introduce argumente nestiintifice, atunci sunt gata sa fiu de acord cu voi. Ai un astfel de text?
Voi mai studia.