View Single Post
Vechi 27.10.2012, 00:23:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Poate ne explici cum se impaca si cu
Se împacă foarte bine! Vorbesc de cărțile Scripturii. Cu ce nu se împacă? Cu răstălmăcitorii Scripturii!

Citat:
Nu toti cei care le-au cercetat au ajuns la concluziile corecte.
Dovada fiind faptul ca Hristos a fost trimis pe cruce tocmai de cei mai mari experti ai Scripturii din acele timpuri.
E acesta un motiv pentru a nu mai cerceta Scripturile? Necercetarea lor duce inevitabil la ră-tă-ci-re. E concluzia Domnului, nu a mea. Atât în ce privește cercetarea, cât și necunoașterea lor.

Citat:
Indemnul este adresat iudeilor care prin traditie aveau ca referinta Vechiul Testament.
Observ că această sugestie ia proporții de masă (masă critică chiar) Adică noi creștinii ar fi bine să aruncăm la gunoi VT... Te pomenești că ar trebui să studiem Coranul! Problema e că în Coran dai tot peste VT în foarte multe aspecte...

Citat:
Prin care proces logic un neoprotestant (AZS de ex.) ajunge la concluzia ca ce este scris in Biblie reprezinta "Cuvantul lui Dumnezeu"?
Prin conținutul în sine și prin experiența schimbării operate de el (conținut) la nivel personal.

Citat:
1. Esti sigur ca nu se scrie "Sfintii Apostoli"?

2. Esti sigur ca ei conduceau Biserica? Adica, dupa varianta adventista, in ecuatia asta, Hristos si Duhul Sfant stateau pe margine?
În felul cum scoți din context cuvintele mele, nu mai sunt sigur de nimic. Măcar dacă-ți erau adresate ție acele cuvinte...

Citat:
Dar osemintele lui Elisei erau moaste?
Hotărât NU! Îți pot da și motivele, dar cu siguranță le cunoști...

Citat:
De ce prin atingerea lor a inviat un mort?
La această întrebare nu pot răspunde. Sper să-mi apreciezi sinceritatea.

Citat:
Nu toate, nu totdeauna. Te citez:
Nu e nevoie, e suficient să-mi dai un (1) singur exemplu de înviere prin moaște. Și chiar două (2), doar pentru a mă contrazice ("minunile nu sunt repetabile în formă"). De la trei (3) în sus îmi captezi atenția și devin susceptibil a lua în serios ortodoxia.

Citat:
Argumentul prin care doar oasele lui Elisei ar putea fi speciale si nicidecum si nicicand a altui om pe pamant, este...?
... este afișat mai sus.

Citat:
Motivul pentru care desi acest lucru este prezent in Biblie tu ii spui "nebiblic", este..?
Este nebiblic, în sensul că Biblia nu dă exemple de moaște în accepțiunea comună a cuvântului. Adică rămășițe pământești de sfânt exhumate și expuse public pentru pupare și închinare.

Citat:
Si totusi lipseste intrebarea, ca toata risipa de cuvinte se pare ca mai degraba se vrea a concluzie desi nici aia nu-ti poti da seama care este.
Întrebarea este aceea care are în coadă semnul întrebăriiIar răspunsul este acela care nu s-a dat [încă]. Ce zici, încerci tu? Sau te mulțumești cu 0 (zero) puncte...
Reply With Quote