Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Nu e nevoie, e suficient să-mi dai un (1) singur exemplu de înviere prin moaște. Și chiar două (2), doar pentru a mă contrazice ("minunile nu sunt repetabile în formă"). De la trei (3) în sus îmi captezi atenția și devin susceptibil a lua în serios ortodoxia.
... este afișat mai sus.
Este nebiblic, în sensul că Biblia nu dă exemple de moaște în accepțiunea comună a cuvântului. Adică rămășițe pământești de sfânt exhumate și expuse public pentru pupare și închinare.
|
Tot mincinos si arogant ai ramas, nemernicule!
Ia de-aici, biblicistu' lu' peste:
"20.Și a murit Elisei; și l-au îngropat. Iar la începutul acelui an au intrat în țară pâlcurile tâlhărești ale lui Moab.
21.Și a fost că'n timp ce unii îngropau un om, iată că au dat cu ochii de tâlhari și l-au aruncat pe om în mormântul lui Elisei; și de'ndată ce acela s'a atins de oasele lui Elisei, a înviat și a stat pe picioarele lui." 4 Regi 13.
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
|