View Single Post
Vechi 27.10.2012, 09:47:30
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Nu ma pasioneaza subiectul. Ceea ce ma intereseza este practicarea crestinismului, nu competitia intre culte.
Eu cred ca aici va inselati. Postarile dumneavoastra au fost de genul:
-am fost la o slujba ortodoxa si ortodocsii nu erau centrati si nu s-au impartasit cu Sfanta Euharistie
-Biserica Ortodoxa ar trebui sa accepte sa fie analizata
-cati dintre ortodocsi cunosc si isi traiesc viata de credinta?
-etc, etc, etc

De fapt, prin aceste postari, demonstrati ca analizati oameni si institutii si nu il cautati pe Hristos. Iar in urma analizei constatati ca acestea nu sunt fara pata. Deci, concluzia fireasca, biserica dumneavoastra (si implicit dumneavoastra) ar fi cumva mai buna. Asta e o manipulare de baza, practicata de toate sectele intalnite de mine: noi suntem mai buni ca ceilalti. Am urmarit si niste predici ale unor pastori adventisti la TV care, toate, sunt centrate pe aceiasi idee: noi suntem mai buni ca ceilalti pentru ca... ceilalti gresesc pentru ca... Nici macar o referire la lupta cu pacatul, lupta de a deveni mai buni zi de zi, greutatea ridicarii din pacat, greutatea si piedicile la perseverarea in virtute etc (intr-un fel e firesc sa nu vorbaeasca despre toate astea; userul adventist spunea ca adventistii nu au patimi, deci nu mai e nevoie de nici o lupta).

Daca atunci cind ati mers la slujba ortodoxa ati fi procedat asa cum ne indeamna Domnul nostru Isus Hristos, v-ati fi inchis in camaruta dumneavoastra (adica ati fi incercat sa ignorati tot ceea ce fac vecinii dumneavoastra si sa stati de vorba doar cu Domnul nostru), probabil ati fi avut o alta experienta. Asa nu ati facut decat sa mergeti la vanatoare de greseli ale altora, iar acum sa spuneti ca nu va intereseaza competitia intre culte. Parerea mea e ca va amagiti pe dumneavoastra insiva.
Reply With Quote