27.10.2012, 20:38:06
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Golbi_
Nu am vazut filmul, dar multumesc ca mi-ai atras atentia asupra lui ca sa merg sa-l vad. In alta ordine de idei, pe domnu Pimen de la Suceava de ce nu-l saboteaza nimeni din BOR? Sau aici vorbim de flagelare selectiva? :)
|
N-a sabotat BOR filmul, astea-s inventiile doamnei Diana67. Cred ca fiecare are dreptul sa-si spuna parerea despre productia lui Mungiu. Astfel, protopopul de Vaslui a spus : “acest film va aduce o imagine proastă asupra poporului român și asupra Bisericii noastre, mai ales în comunitățile și popoarele care nu cunosc realitățile noastre. Noi nu avem așa ceva. Cazul de la Tanacu a fost un caz nefericit, iar filmul este o rușine.”
Iritarea privitorului poate sa se nasca din confruntarea cu religiozitatea formala, prezenta de la inceput si pana la sfarsitul filmului , cu realitatea unei manastiri privita ca una “moarta”, cu personaje umbrite de o viata fada, lipsita de sentimente. Nimic nu respira in filmul asta a credinta autentica, absolut nimic (macar un personaj l-ar fi putut face mai uman, sa-l scoata din incremenire, sa nu mai fie mortul viu) si tot ce-i posibil ca reactia unui strain, care n-are tangente cu ortodoxia, dupa filmul asta sa fie "omg, asa-s ortodocsii?" Mungiu a urmarit sa surprinda, sa mai castige niste premii si elogii si a reusit.
Am apucat sa-l vad tot pe youtube, o filmare cam proasta, totusi, facuta din sala,dar vad ca team-ul lui Mungiu s-a agitat sa-l blocheze, ca v-as fi pus linkul. Decat sa-i facem reclama lui Mungiu, mai bine am vorbi de alte filme romanesti, care merita a fi vazute. Uite mie mi-a placut ultimul film a lui Dan Chisu "Si caii sunt verzi pe pereti", dar despre el nimeni nu prea zice nimic. Sunt multe filme romanesti bune, chiar daca amare, exista cinema si "dincolo de dealuri".
Last edited by ioanna; 27.10.2012 at 21:35:09.
|