Acum ceva vreme am purtat o discutie cu un practicant de Thai Ci .Persoana respectiva era si cantaret intr-o biserica.Mi-a dat o explicatie cat se poate de normala referitor la ceea ce orientalii denumesc "Ci" .Afirma ca avand antrenamentul necesar si concentrarea pentru a putea sa-ti controlezi electricitatea si magnetismul propriu ajuti anumite aspecte ale vietii cotidiene sa fie mai bune.Spre exemplu putea sa-si stimuleze electric si magnetic anumite parti ale corpului pentru a scapa de boala..raceala..durere de cap..dureri articulare..etc.Putea transmite si altor persoane starea respectiva.Mi-a facut si o mica demonstratie.A lipit pe pieptul meu dezgolit o carte de vre-o 400 pagini a pus palma pe carte..s-a concentrat vre-o 5 minute timp in care a inceput sa tremure si sa transpire iar atunci cand am luat cartea de pe piept aveam pe piele urma inrosita a palmei lui de parca a presat indelung si puternic pe piept palma..Insa intre palma si piele au fost 5 cm de hartie..A explicat asta spunand ca nervii umani transmit informatia electric si chimic iar el in 15 ani de practica intensa a invatat sa controleze fluxul respectiv.In acelasi timp mi-a spus ca nu este nimic anormal,nimic ocult,nimic paranormal ci pur si simplu o latura putin descoperita a omului.Nu stiu cat de adevarate sunt cele spuse de el ,mentionez ca nu am talent de povestitor el fiind mult mai explicit decat relatarea mea dar mie mi-au sunat foarte logic vorbele lui.Cu respect Ciprian.
|