Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
În aceste condiții ("NIMENI nu este oprit sa cante in biserica"), de ce neoprotestanților li se neagă (fiind chiar subiect de batjocură) dreptul de a folosi instrumentele muzicale în biserică? Dacă în Biserica Ortodoxă "s-au format corurile [pe 4 voci]", de ce neorpotestanții n-ar forma ansambluri instrumentale - mai ales că instrumentele erau gata "formate" în închinarea iudaică?
Aici văd eu inconsistența criticii ortodoxe ce nu-și recunoaște o inovație "necanonică" (corul pe 4 voci) a ei, în timp ce-i acuză pe neoprotestanți că fac uz de instrumente folosite sute de ani în închinarea lui Dumnezeu.
|
O fi fost sute de ani, dar la evrei, la crestini, nu e nici o dovada ca s-ar fi folosit.
Nu de alta, dar asteptam inca una.
Si apropo, corul pe 4 voci nu este o prezenta nelipsita asa cum sunt instrumentele muzicale la voi.
Putine biserici pot spune ca au asa ceva si de altfel, nici nu este o necesitate ca sa nu mai zic ca poate avea si conotatii negative.
Oricum, vad ca am progresat ceva.
De la "ce biblici suntem noi si ce nebiblici sunteti voi" am ajuns la "suntem nebliblici dar si voi sunteti".
Bun, bun..eu unul sunt optimist.