View Single Post
Vechi 02.11.2012, 10:08:21
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este posibil ca abordarea ta sa fi fost gresita.
Nu contest acest lucru. Nu pretind infalilibitatea nici a afirmatiilor, nici a metodelor folosite. Sunt incisiv, impulsiv... asta poate deranja, insa incerc sa inteleg, sa dau dovada de bun simt, pertinenta in argumentatie, onestitate. Respect persoanele cu care discut, iar polemicile au in exclusiv vedere ideile (nicidecum persoanele).

Citat:
De ex. prea multa informatie - o face greu de procesat si chiar irita uneori.
Asa este, mai ales cand nu exista interes.
In contextul discutiilor de pe forumul impricinat, te rog sa remarci ca nu am initiat subiecte religioase. Este adevarat ca am raspuns "provocarilor" filozofice lansate (de genul: "teologia si stiinta sunt incompatibile", "dogma ortodoxa sustine exclusiv paradigma geocentrista pentru functionarea universului", "credinta este fantezie, imaginatie" etc.), insa intr-un mod adecvat, civilizate, pertinent.

Citat:
Afirmatii perinente administrate in doze mici, care nu conduc imediat spre concluzii care sa-i scandalizeze ar fi fost poate o abordare mult mai eficienta prin prisma scopului final.
Te rog sa observi participarea la discutiile pe teme stiintifice si contributia in acest sens (spre exempul topicul despre timp).
Interesul meu pe acel forum a fost sa discutam subiecte stiintifice (ca sa pot intelege mai bine si la randul meu ca sa pot contribui la intelegera mai buna a stiintei) si chiar am propus in nenumarate lucruri aceasta... insa da am fost si sunt indignat de ingnorata filozofica, stiintfica, teologica si de faptul ca se incearca tendentios conturarea unei imagini peirorative religiei pe acel forum si incurajeaza tendetios exclusiv ateismul...

Citat:
Exista riscul ca stiinta sa fie supusa de catre credinciosi aceluiasi abuz reclamat de credinciosi in dreptul ateilor, si poti sa faci asta chiar fara sa-ti dai seama.
Sunt de acord cu aceste afirmatii.
De aceea atitudinea mea va fi nepartinitoare in acest sens. Astfel oricine blamneaza stiinta fara a avea minime cunostinte va fi rugat politicos sa se abtina, iar cine va sustine elucubratii pesudo-stiintifice in cadru teologic orotodox (fie pe acet forum, fie in alte circumstante) va fi combatut adecvat atat stiintifca cat si teologic.
Sfantul Luca ar Crimeiia afirma inechivoc: "nu avem nici un drept sa ne opunem rezultatelor stiintei contemporante".

De asemenea orice va incerca sa denigreze sau sa ostracizeze un ateu doar pentru optiunea sa filozofica metafizica (in discutiile pe teme filozofice), consider ca trebuie sa fie combatut adecvat. Libertatea omului este importanta. Ortodoxia implica libertatea (vointei, congnitiei intelectual-afective) si dragostea. Nu poate fi dragoste fara libertate, nu poate exista sfintenie fara libertate. Nimeni nu a ajuns sfant intru Hristos prin constrangere ci prin libera conlucrare cu harul Duhlui Sfant intru Hristos Iisus.
Evident ca un ateu nu are capacitatea de a participa in discutii pe teme teologice... ci repet este vorba de subiecte filozofice.

Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 02.11.2012 at 13:05:54.
Reply With Quote