Citat:
În prealabil postat de AlinB
<span style="text-decoration: line-through;">Nu credeam ca exista gradinite particulare cu costuri sub 500ron.</span>
De fapt, am observat ca cei 300ron nu includ masa, deci cam 500ron e pretul pietei la cele cu program prelungit
Pacat ca sunt atat de putine.
In ceea ce priveste Halloween -ul nu cred ca e cazul sa fie blamat atat de mult.
Nu mai are aceeasi valoare "mistica" ca la origini, nu presupune nici un ritual religios sau aderare la un set de convingeri anticrestine.
Este o ocazie pentru o petrecere amuzanta pentru copii si cam atat.
|
Nu cred ca sunt in masura sa iti explic eu motivele pentru care nu ar trebui sa iti expui copilul la asa o aberatie insa daca ai rabdare si citesti in special topicul "impotriva haloweenului" cred ca ar trebui sa devina evidente motivele pentru care orice crestin ortodox trebuie sa respinga din toate puterile o asemenea ratacire.
Ti se pare amuzant sa iti costumezi copilul in schelete sau in vrajitoare sau (de necrezut) in cel rau sau in vampir??
E ciudat cum oamenii gasesc motiv de amuzament si acolo unde nu exista.
Si daca iti feresti copilul sa asiste la violenta de la TV (ma refer la emisiunile la care copii sub o anumita varsta nu au voie sa se uite) de ce l-ai arunca atat de grabit in bratele unei manifestari care are la baza un ritual demonic?? (stiai ca haloween este una dintre cele mai importante sarbatori satanice?).
Sigur, la gradinita nu indeplinesti ritualul satanic insa ca si crestin ortodox cum sa poti fi de acord ca propriul tau copil sa fie asociat chiar si cu imaginea asta comerciala a haloweenului??
Sa iti mai dau cateva motive pentru care nu ar trebui sa accepti asa ceva...
In urma unui extemporal dat elevilor de clasa a IV-a intr-o scoala americana, la intrebarea: “Cum ati vrea sa serbati Halloween-ul?”, 80% dintre ei au raspuns: “as vrea sa omor pe cineva”. Acesta este impactul sarbatorii. Ar putea zice cineva:”noi n-am ajuns pana aici”, dar daca nu ne responsabilizam vom ajunge. Aceasta e adevarata fata a “sarbatorilor” care satanizeaza copiii, alaturi de desene animate, jucarii, jocuri electronice cu personaje cu coarne, care au privire de demoni. Dragi parinti, aceastea sunt valorile pe care le promovam noi, cei maturi, copiilor nostri? Reflectati si distingeti binele de rau. Identificati valorile pe care trebuie sa le promovati!
unquote
sau
In Rusia încă din 2003 orice eveniment legat de ,,sărbătoarea’’ Halloween în instituțiile de învățământ a fost interzis. Alexander Gavrilov, reprezentantul Ministerului Educației și Învățământului a declarat că această hotărâre este motivată de faptul că această ,,sărbătoare’’ ,,promovează cultul morții, personificarea morții și a demonicului, fiind în contradicție cu natura instituțiilor de învățământ și tulburând mintea și afectând sănătatea spirituală și morală a elevilor’’, concluziile sale fiind împărtășite de o serie de psihologi și psihiatri consultați pe această temă.
unquote
Cred cu tarie ca un parinte CRESTIN ORTODOX nu are cum in ruptul capului sa accepte participarea copiilor lui la o asemenea "sarbatoare".
Toti vom da socoteala in fata Mantuitorului despre felul in care ne-am crescut si educat copii, pacat ca atat de putini parinti (chiar si printre crestinii ortodocsi) par sa realizeze asta.