Citat:
În prealabil postat de Petru37
Ti se pare amuzant sa iti costumezi copilul in schelete sau in vrajitoare sau (de necrezut) in cel rau sau in vampir??
|
Chiar atat de limitate sunt optiunile?
Daca apari imbracat(a) in zana sau printesa de exemplu, risti sa fii dat(a) afara?
Citat:
Si daca iti feresti copilul sa asiste la violenta de la TV (ma refer la emisiunile la care copii sub o anumita varsta nu au voie sa se uite) de ce l-ai arunca atat de grabit in bratele unei manifestari care are la baza un ritual demonic?? (stiai ca haloween este una dintre cele mai importante sarbatori satanice?).
Sigur, la gradinita nu indeplinesti ritualul satanic insa ca si crestin ortodox cum sa poti fi de acord ca propriul tau copil sa fie asociat chiar si cu imaginea asta comerciala a haloweenului??
|
Pai hotaraste-te, este sau nu ritual satanic?
Asociat..pai nu este parlamentar sau cine stie ce vedeta.
In ceea ce priveste "imaginea comerciala" - care este aceea? Ce se vinde si ce se cumpara?
In afara de costume, dovleci si alte asemenea.
De altfel si Craciunul si Pastele au o latura comerciala, nu cred ca se gandeste nimeni sa le desfiinteze din cauza asta (doar poate niste neoprotestanti cu probleme la etajul superior).
Citat:
In urma unui extemporal dat elevilor de clasa a IV-a intr-o scoala americana, la intrebarea: “Cum ati vrea sa serbati Halloween-ul?”, 80% dintre ei au raspuns: “as vrea sa omor pe cineva”.
|
Pot sa-ti zic si eu ceva: sa nu crezi tot ce citesti pe Internet. Sau ziare.
Citat:
In Rusia încă din 2003 orice eveniment legat de ,,sărbătoarea’’ Halloween în instituțiile de învățământ a fost interzis. Alexander Gavrilov, reprezentantul Ministerului Educației și Învățământului a declarat că această hotărâre este motivată de faptul că această ,,sărbătoare’’ ,,promovează cultul morții, personificarea morții și a demonicului, fiind în contradicție cu natura instituțiilor de învățământ și tulburând mintea și afectând sănătatea spirituală și morală a elevilor’’, concluziile sale fiind împărtășite de o serie de psihologi și psihiatri consultați pe această temă.
|
Si ortodoxia are ceea ce unii ar putea numi "cult al mortii".
Rugaciuni pentru morti, gandul la moarte - considerat o virtute, pregatirea pentru moarte - iarasi un lucru pozitiv, etc.
In ceea ce priveste demonicul ...cum am zis, nu cred ca aria optiunilor vizavi de personaje este atat de limitata.
Sigur, unii pot alege personaje demonice, dar asta nu inseamna ca Halloween -ul le-a sugerat asta, ci arata spre ceva care exista deja si e mai putin vizibil in restul timpului.
Citat:
Cred cu tarie ca un parinte CRESTIN ORTODOX nu are cum in ruptul capului sa accepte participarea copiilor lui la o asemenea "sarbatoare".
|
Pai practic, se sarbatoreste ceva? (in afara de sponsori)
Se zice vreo rugaciune, incantatie, formula magica?