Citat:
În prealabil postat de DragosP
Nu văd din păcate nici unul din actualii oameni de pe șcena politică să aibă, dacă nu valori creștine, măcar valori morale general valabile: cinste, onestitate. Se minte într-o veselie, se calomniază "dușmanul" politic fără nici o nerușinare, se încalcă orice reguli elementare de bun simț. Și pentru orice se găsește justificare.
Așa că, din păcate, eu unul, indiferent ce mi-aș dori, nu cred că o să obțin.
|
Dragos, tocmai am raspuns mai sus: uite ca se poate, totul e sa vrem. Dar nu putem vrea ceva, fara sa ne putem imagina acel ceva.
Majoritatea sunt din pacate cum spui, si chiar mai rau. Dar uite, ca se mai face cate o Comisie de Etica, prin care se exclud niste elemente necorespunzatoare. Nu a dat decat un mic rezultat, mai bun insa decat unul nul.
In plus vin elemente noi, oameni necunoscuti pe scena politica, cu un suflu nou si curat. Am amintit de tanarul, care candideaza la Sectorul 3. Acesta este un om ca tine si ca mine, chiar daca are dizabilitati. Sa nu ne lasam influentati de aspect, ci sa vedem cu ce mesaj nou vin acestia.
Dumnezeu nu a parasit Romania, ci o pune la incercare. E vremea in care profeticele cuvinte se fac simtite:
"
Cine e nedrept, să nedreptățească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfințească încă." (Ap., 22, 11)
Mai dau un exemplu, care pe mine ma preocupa, caci implica o viat de om: Vanghelie a promis marea cu sare alegatorilor la alegerile locale - imi amintesc ce cuvantari inflacarate a tinut - iar doua luni mai tarziu lasa sa moara un om disperat, care avea contractate lucrari cu Primaria, le-a efectuat, dar lucrarile nu i-au fost platite, oamenii sai ramanand fara salarii. A stat la usa Primariei si nu a fost primit, caci primariile se transforma in fortarete, atunci cand primarii isi apara pielea. Omul a murit in acea zi, fara ca primarul sa-l primeasca. Avea bani multi de primit de la primarie, spunea el, pentru a-si plati oamenii. Pentru asta si-a amanetat masina, tot ca sa isi plateasca oamenii, iar Primaria a tacut, s-a inchis in ea si l-a lasat sa moara pe treptele ei. Si ce a raspuns Vanghelie? Ca vin mii de oameni zilnic si nu-i poate primi pe toti. Bravo domnule primar Vanghelie!
Iata ce oameni alegem cu mana si constiinta noastra si apoi ne miram ca merg rau lucrurile.