Citat:
În prealabil postat de Raoul
Asadar prioritater are lupta cu cipurile si nu cea cu pacatele noastre. Daca maine murim, v-ati intrebat? Ce vom raspunde cand vom sta in fata Lui?
Asadar sa ne concentram asupra pacatelor fratilor, caci astea ne duc in iad, nu cipurile. Pacatele simt ca ma indeparteaza de Dumnezeu, nu pasaportul din sertar!
|
Sigur ca prioritatea fiecaruia e lupta cu propriile pacate/ patimi! Doar pacatul meu inaintea mea este pururea, cum zice psalmitul! trebuie sa am grija si la imprejurarile care ma atrag in pacat! si problema apare cand vezi diferentele dintre frati! cand dupa judecata (ratiunea mea) consider ca cineva nu merita sa fie sau sa aiba nu stiu ce... incepe sa se strecoare in inima sarpele invidiei! dupa pilda talantilor, nu primim toti aceleasi daruri in viata si daca eu rad de tine daca pricepi mai greu, de mine rade sarsaila! si cu ce m-am ales? ii facem jocul? si daca tie ti s-a dat mai multa inteligenta si prinzi din zbor mecanismele cu tehnica smartfonului, in slujba cui o folosesti? a ajuns si telefonu sa fie mai "smart" decat omu!!! nu mai zic ca am vrut sa intru pe un blog si imi cere ca pot intra sa dovedesc ca nu sunt "robot"!!!? adica s-au spart conturile Nasa si un prapadit de blog vrea sa vada daca-s robot!!
daca unii dintre noi suntem mai inzestrati cu abilitati si capacitati deosebite decat altii si lumea, prietenii ii lauda pentru performantele lor, daca nu-s atenti, imediat au cazut in pacatul mandriei, iar roada muncii lor nu le va fi spre slava lor

si aici ni se pare ca vedem nedreptatea: pentru ca sluga care a primit 5 talanti a lucrat credincios stapanului, aducandu-i dobanda si drept rasplata l-a primit si pe cel al slugii lenese care avea doar un talant, dupa cuvantul "celui ce are i se va da, iar celui ce n-are i se va lua si ce are"!!
Prioritatea e viata in Hristos! cu orice pret! trebuie multa rugaciune ca sa ne dea Dumnezeu putere sa ne razboim cu vrajmasul ce ne vrea departe de Imparatia promisa de la intemeierea lumii!!
sunt placut surprinsa sa vad ca la cei 22 de ani ai tai ai asa o ravna pentru Adevar!! poate ca mai sunt si altii ca tine si avem astfel speranta ca Ortodoxia nu va fi inghitita de duhul acestei lumi nebune! Doamne-ajuta!!