View Single Post
Vechi 04.11.2012, 10:57:12
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Eu asta iti spunema in mesajul precedent, nu cred ca ai sesizat, Sfantul Vasile spunea ca unii filozofi spun ceva, altii altceva (adica stiinta din timpul acela), dar ca nu au importanta din punct de vedere teologic. Tot asa, un sfant putea sa aiba o parere despre stiinta din timpul lui, dar asta nu intra la teologie, la dogma. Invatatura tine de revelatie, iar noi vorbim de Facere, care spunem ca e revelat de Domnul lui Moise. Tu spui ca te indoiesti, dar vezi ca asta e o conceptie venita de la protestantii liberali, care au dat conceptiile lor in ecumensim. Vezi si mesajul scris lui Raoul.
Chiar si cei ce sustin evolutionismul teist pun acelasi pret pe Facere, doar ca ei spun ca se interpreteaza altfel, nu ca nu e adevarata.
Despre palnte inaintea soarelui am mai scris, daca era lumina inaintea soarelui tu ce alta problema crezi ca naste o contradictie. In Rai nimnei nu sta e intruneric, se spune ca e si lumina. Si pasarile inaintea pestilor nu scrie ca au fost (desi nu ar fi fost vreo contradictie), ci ca au aparut in acelasi timp si in aceeasi zi.
Nu, Catalin, eu nu sunt genul care preia orbeste conceptiile altora, chiar daca ar fi "la moda" (sau tocmai de aceea NU; urasc feminizarea speciei noastre prin extinderea modei in sens subtil in toate domeniile, inclusiv in domeniul spiritual, ultimul loc in care religia efemerului si senzatiei, moda, isi are locul; dispretuiesc pe cei "in pas cu moda/lumea cu orice pret", ii consider suboameni). Protestantii liberali sau catolicii modernisti imi par lipsiti de evlavie, si nu as lua de la ei nimic, mai ales ca sunt in general niste animale obediente, corecte politic, cu botul adanc varat in troaca occidentala. Si da, eu nu cred nici in evolutia in sens imbecil-darwinist, nici in creatia in sens ingust-scripturolatru, la fel de limitant mental. Cred in creatia continua...si voi deschide un topic separat cu aceasta. Chiar, cine poate crede ca Facatorul obosise si s-a odihnit literal?!?!?!? Aceasta idee, daca e luata doar ad-litteram, e undeva intre hula si infantilism.

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 05.11.2012 at 09:35:06.