View Single Post
Vechi 05.11.2012, 16:50:06
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
arata-mi unde a spus Hristos ceea ce sustii tu
Dragule, ai citit link-ul http://ortodoxia.md/despre-martorii-...am-cu-sectarii?
Este vorba de sfaturile parintelui Cleopa. Cunosc episodul acesta din viata parintelui si este extrem de veridic.
Iti reproduc mai jos un fragment:
"- Dacă-i așa - zice predicatorul - plec!
- Trebuia să nici nu vii, nu putem iubi lupii, noi îi iubim pe oameni. Tu fiind lup am nevoie să te alung până nu te-oi mai vedea pe la stână. După ce am discutat, numai văd, că s-au dus la Biserică mai mult de jumătate din baptiști - era zi de post, Vinerea - și au luat anaforă și și-au făcut cruce oamenii, dar oamenii au spus: Câte zile avem noi nu mai mergem după predicatorul acesta, care ne-a rătăcit. Iar bărbatul acelei femei, când a văzut că el nu poate răspunde la întrebări, zicea:
- Ce-ai spus, predicatorule: Că Biblia este de la începutul lumii, vezi că 4108 ani nu a fost Biblie?"

Care este diferenta intre a nu te ruga cu ereticii si a nu te ruga pentru eretici?
Daca prin canon ne este interzis sa ne rugam cu ereticii atunci tu crezi ca avem voie sa ne rugam pentru ei in particular?
Tu crezi ca daca ne rugam in particular pentru eretici Dumnezeu asculta rugaciunea, dar daca ne rugam impreuna cu ereticii atunci Dumnezeu nu ne-o asculta? Este Dumnezeu duplicitar?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"

Last edited by Illuminatu; 05.11.2012 at 16:54:16.
Reply With Quote