View Single Post
Vechi 06.11.2012, 08:44:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Nu vreau sa intru in polemica cu tine.
Asa este, Mantuitorul Hristos "a adus IUBIREA SUPREMA, IUBIREA VRAJMASULUI deci si cea a sectarului", dar aici vorbim, pana la urma, de atitudinea noastra in rugaciune. Unii isi ridica putin nasul prea sus in rugaciune crezand despre el ca poate sa schimbe totul prin rugaciunea sa.
Intr-adevar, avem indemnuri de la Sf.Parinti sa indraznim catre Dumnezeu in rugaciune, dar numai in masura in care suntem ancorati in practicarea virtutilor si in curatia sufleteasca.

De curand am fost la o manastire destul de cunoscuta si cu istorie. La pomelnic, cand am ajuns in dreptul numelor a 2 sectari - unul baptist si celalalt sambetist - ceva ma retinea sa le trec numele in pomelnic. Mi-am constientizat retinerea si l-am intrebat pe un parinte daca este bine sa scriu numele celor 2 pe pomelnic. M-a intrebat caror culte apartin cei doi. Si i-am spus. In momentul acela mi-a interzis sa le scriu numele pe pomelnic.

Nu te-ai intrebat vreodata ca s-ar putea ca tocmai din "IUBIREA SUPREMA, IUBIREA VRAJMASULUI deci si cea a sectarului" sa fie mai bine sa nu ne rugam pentru sectari, caci rugandu-te pentru sectari iti vei ridica pe suflet multime de draci pe care nu-i vei putea birui?
Si iarasi,
"16.De aceea, tu nu te ruga pentru poporul acesta și nu mijloci pentru ei să fie miluiți; nu, nu te ruga și nu-Mi cere nimic pentru ei, că nu te voi asculta." Ier.7
Poate ca rugandu-te pentru sectari Dumnezeu nu iti va asculta rugaciunea, ceea ce iti va face rau tie.
cred ca cel mai bine asta ramane la latitudinea fiecaruia. Daca se roaga cineva pt sectari, e OK, daca nu se roaga pt ei, iar e OK
Reply With Quote