Foarte bun subiectul acestui topic. L-am remarcat de când a fost deschis dar nu am avut timp să scriu ce gândesc despre rânduială.
Acum câteva zile am fost într-un pelerinaj cu un grup nu prea numeros la mănăstiri din Oltenia. Mi s-a pus în vedere din prima zi să nu fiu prea habotnică deoarece persoanelor din grup le place să se distreze pe drum. Faptul că nu mă costa nimic călătoria și că voi ajunge la mănăstiri unde nu am mai fost m-a făcut să accept dorința majorității deși mă deranja muzica și glumele deocheate.
Duminică însă când am plecat din mănăstire fără binecuvântare și fără rugăciunea de dimineață și de călătorie așa cu este rânduiala, am comentat și mi-am exprimat nemulțumirea stârnind indignarea grupului.
În acea zi nimic nu a ieșit bine! Am rătăcit drumul, ne-a oprit poliția, nu am nimerit unde voiam să ajungem.
Lăudabil este faptul că în ziua următoare nimeni nu a mai vrut să plece la drum mai înainte de a face rugăciunile și Maica Domnului împreună cu Sfinții ne-au netezit calea și ne-au ferit de orice lucru rău.
|