View Single Post
Vechi 07.11.2012, 16:41:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
"Popovaduirea propagandistica" a creatinosmului stiintific ("intelligent design" este de fapt o pesudo-stiinta "veritabila") in mediul ortodox crestin face un mare deserviciu teologiei ortodoxe, intrucat nu este in asentimentul metodologiei si modelului Sfintilor Parinti.
Intreb si nu retoric, cum este posibil sa se incurajeze elucubratia pesudo-stiintifica a creationsmului stiintific ("intelligent design") in ortodoxia contemporana?
Sa repet si a zecea oara (am vazut ca alte persoane au inteles, chiar daca nu sustineau creationismul), intelligent design cuprinde si evolutionismul teist. Tu de fapt sustii o forma de intelligent design, acesta include chiar si conceptia ca viata e adusa de extraterestrii. Doar evolutionismul ateu nu se inscrie la intelligent design.
Legat de faptul ca evolutionismul teist e in asentimentul Sfintilor parinti si creationismul nu e un neadevar, se cunosc acum talcuirile sfintilor la Facere, cel putin eu le-am dat de cateva ori.
Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Fac un apel la cei care pricep despre ce este vorba sa ia atitudine adecvata.
Din fericire am observat ca pe forum doar tu si userul catolic sustineti evolutionismul (teist). Mai sunt persoane care nu sustin nici evolutionismul, nici creationismul, unii probabil intelegand ca e vorba de creationismul stiintific de la protestanti.
Reply With Quote