View Single Post
Vechi 09.11.2012, 12:30:48
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de leonte Vezi mesajul
Astazi inteleg pe deplin sensul indemnului: "Asa sa lumineze lumina voastra inaintea oamenilor". Pot eu sa ma dau exemplu si sa ma fac pilda vie cuiva? Singura constiinta urla la mine, nu mai e nevoie si de alt piritor.
Si pentru ca intreba cineva cand va fi unirea credintei, cred ca aici se afla si raspunsul. Cum pot sa conving pe cineva ca detin adevarul, atat timp cat eu nu sunt traitor al dogmei pe care o predic? STATI DEPARTE DE ASTFEL DE OAMENI, caci "ei sunt nori fara de apa purtati de vant!"
Poate te-ai ghidat dupa titlul forumului, dar pe forum nu sunt doar ortodocsi, si chiar dintre ortodocsi, unii marturisesc ceva diferit, am vazut multe asemenea exemple: unii o imbinare a ortodoxiei cu budismul, altii ceva conceptii new-age, altii un ecumenism foarte liberal (toate cultele sunt la fel), etc.
La fel ca in mesajele anterioare, "unirea credintei" nu se refera la ortodoxie, ci la unirea ortodocsilor cu cei din alte culte. Am vrut sa spun aceste lucruri, ca sa fim siguri ca vorbim despre acelasi lucru.
Indemnul tau nu stiu exact la vine se refera. Poate lamuresti, si ar fi interesant sa dai mai multe amanunte despre ceea ce zici, cu raspandirea Adevarului, pare interesant.
Altfel toti suntem marturisitori (chiar daca nu si traitori), si atunci cand spunem Crezul marturisim Adevarul. Marturisitori au fost si unii sfinti care abia se convertisera la crestinism si apoi au fost omorati.
Reply With Quote