Citat:
În prealabil postat de VladCat
|
Îmi place această temă, deși articolul propus l-am citit mai mult pe sărite. Așa că să nu vă supărați că intervin. Părerea mea este că ni se cer atât însingurarea, cât și comuniunea, deși par stări opuse: însingurarea față de iureșul lumii, cu dorințele de îmbogățire, succes, shopping, răzbunări, plângeri că viața ar fi nedreaptă..., dar și comuniunea cu Dumnezeu care se află în fiecare dintre semenii noștri, care Îl iau în considerare mai mult sau mai puțin...
Mă tem că nu stau bine cu niciunul dintre cele două aspecte. Firea mea este mai mult singuratică, dar am avut destule cazuri în care mi-am căutat o bucurie imediată și concretă în shopping... Iar referitor la comuniune, încerc să mă rog pentru semeni, să îi ajut când mi se cere (deși uneori îmi pare rău după aceea!), dar deseori mă simt neconfortabil în prezența lor și îi critic în gândul meu pentru vreo aplecare care nu îmi place mie... Chiar mi-a atras atenția o colegă de serviciu că stau cam încruntată, gândindu-mă la ale mele, și nu e chiar ok...
Voi cum vedeți acest subiect, aplicat la viața noastră de zi cu zi?