Eu unul nu cred, asa cum am mai spus si in alte randuri, in evolutionismul teist.
Cred ca o judecata crestina sanatoasa nu poate impaca crestinismul si teoria evolutiei.
Motivele sunt atat de multe si ele au fost enumerate si de mine si de altii pe acest forum, incat ar fi prea greu sa le reiau acum pe toate.
Nu sunt obscurantist, nu ma situez impotriva stiintei, fereasca Dumnezeu.
Dar nici nu incerc sa-mi potrivesc credinta dupa nascocirile veacului.
Tocmai ca secolul 20 si stiinta moderna, in special noua fizica, au aratat ca stim si ca intelegem atat de putin despre lume, incat toata acea speranta a savantilor secolului 19 cum ca vom ajunge prin stiinta sa stim totul si sa unificam toate cunostintele in cateva formule sau legi, s-a prabusit.
Noua fizica a aratat ca nu putem face decat predictii de natura statistica asupra evenimentelor si asta a fost o lovitura serioasa data celor ce credeau in atotputernicia stiintei. Tot noua fizica a mai aratat faptul ca nu intelegem de fapt nimic despre natura profunda a lumii in care traim, asa ca eu sunt sceptic atunci cand aud oameni de stiinta evolutionisti ca se declara siguri pe cunostintele lor, cunostinte care nici macar nu pot fi testate, fiindca nimeni nu a fost de fata de-a lungul sutelor de milioane de ani ca sa verifice teoria evolutiei.
Iar sa vrei sa intemeiezi o asemenea teorie de o asemenea anvergura pe cateva oase, si acelea putine, incomplete in cele mai multe cazuri si destul de dubioase privind originea si timpul din care dateaza, mi se pare o naivitate.
|