View Single Post
Vechi 10.11.2012, 20:28:17
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
De ce, știința nu-și are locul pe un Pămînt plat? :)

Tipmul este o măsură a evenimentelor care succed. Înaintea apariției Cosmosului nu putem vorbi despre timp, cel puțin nu așa cum îl înțelegem noi. Ieșirea din timp la care te gîndești tu nu este posibilă într-o lume în mișcare, într-un război de cîteva zile, într-un complex șir de acțiuni.

Nu li s-a părut, Ioana, ție ți s-a părut. Citește cu atenție:
  1. În ziua aceea în care Dumnezeu a dat pe Amorei în mâinile lui Israel și când i-a bătut la Ghibeon și au fost zdrobiți înaintea feței fiilor lui Israel, a strigat Iosua către Domnul și a zis înaintea Israeliților: "Stai, soare, deasupra Ghibeonului, și tu, lună, oprește-te deasupra văii Aialon!"
  2. Și s-a oprit soarele și luna a stat până ce Dumnezeu a făcut izbândă asupra vrăjmașilor lor. Oare nu de aceea se scrie în Cartea Dreptului: "Soarele a stat în mijlocul cerului și nu s-a grăbit către asfințit aproape toată ziua".
  3. Și n-a mai fost nici înainte, nici după aceea, o astfel de zi în care Domnul să asculte așa glasul omului; că Domnul lupta pentru Israel.
Eu nu-i mai citesc pe Theodor și pe Raoul de la o vreme încoace, așa cum am promis.

Dacă vei interpreta toată Biblia după bunul plac, metaforizînd-o și alegorizînd-o, vei sfîrși prin a nu mai crede sau prin a avea o credință alterată, ceea ce nu e de dorit.

Apropo, planeta nu e sigur plată, nu are nimeni certitudinea asta. Totuși e mai prudent a crede că poate să fie plată, decît a fi 400% siguri că e geoidală.
Mituri primitive, incorporate in biblie. Si un copil de peste 9 ani varsta ar detecta exprimarea firgurata, dar de, daca biblia e sfanta, inseamna ca si prostiile din ea sunt sfinte, nu?
Sunt trist si profund nefericit ca nu mai imi citesti postarile...dar cred ca pot trai si fara asta, pacatosul de mine...imi voi duce mai departe viata de sceptic pe un Pamant rotund si deloc in centrul Universului...si deloc creat...:P

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 10.11.2012 at 20:30:54.