View Single Post
Vechi 10.11.2012, 22:14:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Nici eu nu cred in vreun evolutionism teist.
Din cate am citit pana acum din textele lui Doru Costache, nu am inteles ca ar sustine evolutionismul. El spune doar ca putem, asa cum au facut si Parintii, folosi selectiv filozofia si stiinta moderna, fara a accepta tot ce spune ea, si putem sa folosim imaginea actuala a universului ca sa interpretam pentru intelegerea omulul de azi referatul Facerii.
Pr. Doru Costache este adeptul evolutionismului teist, preluat de la Kalomiros. Aproape toti cei ce sustin evolutionismul teist in ortodoxie au la baza conceptiile lui Kalomiros. Exact asta spuneam, Kalomiros si adeptii lui au luat citate scoase din context de la sfintii parintii, ca sa sustina si teologic aceasta teorie.
Dar cine e Kalomiros sau pr. Costache?
E un ortodox care a devenit stilist. Cartea despre evolutionismul teist a scris-o dupa ce a trecut la stilisti. Este mai cunoscut pentru cartea sa impotriva ecumenismului "despre falsa unire", scrisa in 1964, cand era inca ortodox. Pana la sfarsit de rupe si de stilisti si ramane doar o parohie, fara ierarhi, asa si moare.
Pr. Costache e numit la parohia romaneasca din Australia. In scurt timp provoaca dezbinare acolo, unii romani nemaivenind la biserica din cauza asta. Este criticat si pentru experimentele moderniste, punand in scena o reprezentatie de balet in biserica, in fata altarului. La protestul majoritatii enoriasilor este retras de Patriarhie, pana la urma s-a dus la biserica greaca din Sidney. A scris cartea inainte de a pleca in Australia, pacat ca unii propaga astfel de invataturi gresite.
Nu e nevoie sa dai citate, Eugen a citat tot articolul, chiar de mai multe ori.
Reply With Quote