View Single Post
Vechi 27.10.2007, 18:32:12
OvidiuO OvidiuO is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.08.2007
Implicit

RĂBDAREA

Cum căpătăm buna înțelegere?

Într-un sat se afla o familie foarte numeroasă. Trăiau laolaltă bunicii cu feciorii și cu nepoții, într-o bună înțelegere.
Într-o zi, trecu prin acel sat un mare învățat, care cerceta ținuturile pentru a aduna cele mai înțelepte învățături.
Văzând o familie atâta de unită și de pașnică, întrebă pe bătrânul bunic:
- "Cum izbutiți să trăiți atât de bine împreună?" Bătrânul îi răspunse:
- "Trei sunt mijloacele."
- „Care?" întrebă străinul.
- "Răbdare, răbdare și iar răbdare...”

Pietricica din încălțăminte

Într-o adunare, un copil veni plângând la mama sa și-i zise:
- "Mamă, scoate-mi pietricica din încălțăminte, că nu mai pot de durere!"
Mama scoase piatra din gheata copilului, și mângâindu-l, ocărî gheata, zicând: "Na-na, bătaie, că ai supărat pe copilașul mamei!”
Atunci, un domn zise:
- "Doamnă, e bine să obișnuim copiii cu pietricele de acestea.” Se făcu mirare în adunare, iar domnul povesti:
- "Când eram mic, într-o zi, avui și eu o pietricică de acestea în încălțămintea mea și, de durere, începui să strig spre mama, să mi-o scoată. Mama, care era o femeie plină de credință, îmi zise: "Ia cearcă, copilașul meu, să vii la mine așa, cu pietricica acolo, fără să te jelui.” Și încordându-mi puterea, am mers douăzeci de pași spre mama, stăpânindu-mi durerea. Când am ajuns la ea, mama mi-a spus: "Așa vei avea de suferit și în viață, copilul meu. Învață-te să-ți faci drumul, cu toate piedicile și durerile ce vei întâmpina de-a lungul lui." Și mi-a mai spus mama o vorbă pe care am înțeles-o mai târziu: "Nu putem merge Ia cer, copilul mamei, decât cu o pietricică în încălțăminte!" Aceste vorbe ale mamei mi-au fost de mare folos în viață - și, de aceea, vi le spun și eu.” Puneți pe copii să umble, uneori, cu pietricele în încălțăminte, și vă vor mulțumi mai târziu.”
Reply With Quote