Citat:
În prealabil postat de Abell
[color=red]1.In primul rand, ce este raul? Diavolul este raul? Raul absolut?[/color]
Raul a aparut inainte de facerea omului, odata cu caderea lui lucifer care a devenit satan (cel impotriva). Dup acum stim in Eden Dumnezeu toate lucrurile erau bune mai putin o singura posibilitate rea (pomul cunostinetei binelui si raului)Gen.2:17. Deci raul exista in gradina la creerea omului. Sursa raului este satan care de la inceput a fost rau. Ioan 8:44b si deasemeni in acelasi verset ni se spune ca e tatal minciunii, deci putem vorbi de o entitate a raului.Raul a venit in lume prin el si prin inselatoriile lui.
|
Entitate a raului...
Am citit undeva ca intunericul nu exista, el este doar absenta luminii. Lumina este vizibila, poate fi masurata, etc. "Intuneric" este doar un concept teoretic prin care noi putem sa expirmam absenta luminii. Raul nu exista, el este doar absenta Binelui. Este un concept prin care exprimam absenta lui Dumnezeu din sufletul unei fiinte. Asta este problema diavolului, l-a refuzat si l-a scos pe Dumnezeu din sufletul lui, de aceea putem spune ca este rau. Satan nu poate fi sursa a ceva ce nu exista si nici entitate a ceva ce nu exista. Dumnezeu este Totul, tot ce Exista, El este singurul care este indreptatit sa spuna Eu Sunt, daca raul ar exista, ar trebui sa faca parte din natura Lui, fiind, ca orice altceva, creat de El. Dar asa ceva este...inaceptabil.
Pentru ca daca am crede asta, am fi de acord sau ca
1. Dumnezeu a creat raul sau ca
2. Dumnezeu nu a creat totul
Din nou...inaceptabil...
Imi mentin parerea cum ca raul nu exista, ca este in mare parte egoism, dorinta de a il indeparta pe Dumnezeu, ca este doar absenta binelui.
"Intrebarea mea de ce alege omul raul, nu este deloc in afara subiectului sau subiectelor de la capitolul generalitati!"
Alecsandru, n-am spus asa ceva, dinpotriva, din moment ce am postat raspunsul tot in cadrul rubricii "Generalitati" inseamna ca nu consider casubiectul acesta este "in afara subiectelor de la capitolul generalitati". Si, n-am spus ca intrebarea ta este in afara subiectului, ci ca raspunsul dat de mine ar fi fost, daca l-as fi postat in subiectul "Harry Potter".