Subiect: Adam
View Single Post
Vechi 27.10.2007, 19:46:09
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cris_s
Omul apare nematerializat pina la gonirea din rai,cind D-zeu le face haine de piele de om
Am tot vazut in diferite postari ca lui Adam si Eva, dupa cadere li s-a dat imbracaminte de piele, ceea ce da de inteles ca ei nu erau acoperiti cu piele si prin urmare rezulta ca nu aveau corp material; dar totusi scrie in Biblie ca Dumnezeu a facut pe Eva din coasta lui Adam, iar goulul lasat a fost umplut cu carne. Este un mare mister referitor la starea de existenta a lui Adam si Eva: erau in stare materiala(organismic-biologic) sau sub forma de duh - suflet?
Citat:
În prealabil postat de cris_s
Datorita "sarpelui ",Adam si Eva au vazut ca erau "goi " adica au avut si cunoasterea raului,care nu era sexul,deoarece exista evident porunca "inmultiti-va " anterioara acestui fapt.
Pai daca Dumnezeu le-a poruncit sa se inmulteasca si inainteinainte de "cadere", inseamn ca este clar ca altul era planul de inmultire al omului, ceea ce ar insemna ca Adam si Eva sa fi avut si niste eventuali urmasi, facuti prin metoda "curata", fara de pacat, ceea ce ar insemna ca s-ar schimba istoria cu totul, din pricina faputului ca din acei urmasi adusi la viata fara de pacatul stramosesc ar fi si astazi pe pamant, ceea ce cred ca nu prea ar fi adevarat, pentru ca de aceasta nu se stia pana acum.
Dar sa nu aprofundam mult in aceasta tema, pentru ca se stie ca demonii arhiconi ne ispitesc spre gresita interpretare a scripturii sau interpretari dupa propria ratiune, ceea ce poate duce la mari confuzii si formarea de o credinta falsa asupra Genezei.
Desi este destul de interesant sa discutam despre Adam si Eva, cred ca nu ar fi bine sa ne batem capul cum si in ce mod au aparut, pentru ca lucrurile se intercaleaza si nu iesie bine deloc, de exemplu: Ca Adam si Eva au primit porunca sa se inmulteasca si inainte de caderea in pacat sau faza cu "imbracamintea de piele". Dar totusi putem discuta despre acestea, insa cu conditia sa nu ne schimbam perspectiva asupra credintei initiale.
Reply With Quote