Ești creștin? Mori de sete!
Ali a aflat despre Hristos, Dumnezeul iertării, al iubirii veșnice și al învierii, noțiuni necunoscute de el până atunci. A aflat că Hristos a venit în lume să mântuiască pe păcătoși. Atunci și-a zis: „Aici e de mine!”.
În Bangladesh nu este ilegal să fii creștin. Însă cea mai monstruoasă formă de persecuție, mai ales la sate, este refuzul majoritarilor musulmani să permită accesul creștinilor la fântânile din regiune.
Tragedia creștinilor din Bangladesh a fost recent pusă în lumină de către agenția internațională Open Doors. Un creștin de 69 de ani pe nume Ali Siddiki a spus că soția sa merge să scoată apă mult după miezul nopții, când extremiștii au plecat la culcare, pentru a nu fi văzută. Ali este fost polițist și totuși nu poate face nimic în fața răutății celorlalți.
Musulmanii îi acuză pe creștini că fură apă, deși fântânile sunt publice. Creștinii sunt astfel considerați paria, decăzuți și necredincioși, astfel că apa de băut a devenit o armă împotriva lor. În unele zone, fântânile au arsenic, astfel că oricine bea din ele moare încet dar sigur, intoxicat.
Ali a devenit creștin după ce a fost musulman o viață. El descrie viața dinainte de venirea la Hristos ca fiind urâtă. „Dacă lipsești la o rugăciune zilnică din cele 5, ai promisiunea că vei petrece nu știu câți ani în iad. Și eu am lipsit la mii de rugăciuni. Ce se va alege de mine?” și-a zis Ali într-o zi. Apoi a aflat despre Hristos, Dumnezeul iertării, al iubirii veșnice și al învierii, noțiuni necunoscute de el până atunci. A aflat că Hristos a venit în lume să mântuiască pe păcătoși. Atunci și-a zis: „Aici e de mine!”.
După ce s-a convertit, Ali a suferit enorm din cauza rudelor, prietenilor și cunoscuților care l-au renegat și jignit. Toată lumea îl urăște. Dar acum simte că Dumnezeu îl iubește infinit. Suferă de sete, dar bea din apa cea vie. Este jignit de vecini, dar bucuria pe care o are nu i-o poate lua nimeni.
Până la urmă, Open Doors a rezolvat situația. A adus fonduri consistente și i-a construit lui Ali și creștinilor din sat o fântână adâncă, cu apă rece și curată. Și din ea – culmea – sunt invitați să scoată apă și să bea toți musulmanii care până acum îl opreau să le ia apa poluată din fântânile lor.