Citat:
În prealabil postat de Iuliana_crestina
Fructele de mare sunt de post, ca si scoicile de apa dulce, racii, homarii, crevetii etc, pentru ca nu au singe rosu. Numai vietatile cu singe rosu si..."derivatele" lor (lactate, oua, icre etc) sunt de frupt. Altfel, trebuie sa includem in categoria de frupt si toate produsele apicole, pentru ca au in ele substante secretate de glandele albinelor.
|
Ha ha ha... si albinele au sange rosu?????????
Acum unii zic una, altii alta despre fructele de mare... dar mie nu imi vine sa le mananc in post pentru ca ele sunt animale. Ok, nu au sange rosu, dar vor sa traiasca si sufera cand sunt omorate. Eu inteleg prin a nu varsa sange, a nu omora, a nu face sa sufere. Spre exemplu a fierbe racii, melcii de vii mi se pare o moarte extrem de cruda... e cosmarul meu... categoric nu as putea pune o fiinta nevinovata sa sufere in halul asta atata timp cat mai exista un mar, o samanta, o graunta, ceva sa nu mor eu de foame. Pe de alta parte imi plac crevetii si alte fructe de mare la nebunie, prea mult pentru post.
IN post eu mananc fructe de mare numai in zilele in care se dezleaga la peste... pentru mine sunt cam la fel.