Citat:
În prealabil postat de catalin2
P.S. Toate acestea nu sunt in documentar.
|
Felicitari pentru interventie. Eu doar am mentionat documentarul respectiv pentru ca a fost determinant pentru unele din cautarile mele - anume cele de care pomenesc si in titlul topicului. Documentarul preia idei stiintifice cu care eu personal nu sunt de acord.
Trebuie mentionat ca, in timp ce noi - multi dintre noi - habar nu avem aspectul acesta, evreii SE LAUDA CU EL (ma refer la faptul ca teologia lor este predata, sub forma de "stiinta" in toata lumea).
Theodor - pe care n-am sa-l ignor din motive etice - a pus o intrebare: "Ce-i rau in asta?"
Ca practicanti ai crestinismului si adepti ai teologiei crestine trebuie sa ne pastram
linia! Asta e de fapt mesajul! Avem foarte des tendinta de a face o adevarata varza in crezurile noastre si - printre altele - nu avem voie! De ce? Pentru ca este daunator din punct de vedere duhovnicesc. Adevarul e unic, deci unitar. Adevarul e Hristos Insusi. Hristos este in Biserica => Adevarul este unic si intreg in Biserica (acum s-o identificam). Este eretica incercarea de tip sincretist de a lua cate putin de la musulmani, cate putin de la hindusi (cate-o yoga, ceva), cate ceva de la sectari sau de la talmudisti si cabalisti. Si facem asta foarte des!
Este bine sa stim ca atunci cand nu ne
permintem sa imprumutam dogme de la islam, ar trebui sa nu credem ca luand vreo conceptie stiintifica moderna nu facem nici un "pacat". Pentru ca este aproximativ acelasi lucru. In scoli se face o ora de religie ortodoxa (la unele clase) si aproape mai toate celelalte sunt teologie evreiasca (cabalistica, in general): de la fizica pana la geografie.
Acum oricine vrea sa ma interpreteze gresit, nu are decat s-o faca... Nu afirm ca TOT ce se stie astazi este venit "dintr-o conspiratie iudeo-masonica si satanista care vrea sa cucereasca lumea"(s.a.m.d.). Nu. Dar toate domeniile cu caracter stiintific sunt "infestate" de asa ceva. Geografia se bazeaza pe Big Bang si teoria evolutiei. Istoria pe evolutie. Fizica pe big bang, teoria relativitatii, etc. Chimia este relativ curata - ca programa scolara ma refer.
Aspectul asta este FOARTE important si doar cineva ignorant cu privire la mantuirea sa il va omite...