View Single Post
Vechi 13.11.2012, 15:42:31
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sergiu_B Vezi mesajul
Dacă presupunem că Dumnezeu il mântuiește, fără să depindă de acțiunea părinților, atunci asta ar insemna iarăși că Dumnezeu este nedrept. Unii oameni sunt incercați pe pământ 60, 70 ani și au ocazia să greșească, iar unii ( sufletele celor avortați) nu sunt incercați deloc și merg in Rai. Nu este drept, unii sa se mantuiasca fara a avea ocazia de a gresi, iar altii sa traiasca 70 de ani si sa se mantuiasca foarte greu.

Răspunsul la întrebarea asta îl poți găsi în parabola lucrătorilor tocmiți la vie, de la Matei cap. 20:

Citat:
Venind cei din ceasul al unsprezecelea, au primit câte un dinar. Și venind cei dintâi, au socotit că vor lua mai mult, dar au primit și ei tot câte un dinar.
Și după ce au primit, cârteau împotriva stăpânului casei, zicând: Aceștia de la urmă au lucrat un ceas și i-ai făcut deopotrivă cu noi, care am dus greul zilei și arșița...
Iar el, răspunzând, i-a zis unuia din ei: „Prietene, nu-ți fac nedreptate. Oare nu pentru un dinar te-ai învoit cu mine? Ia-ți ce este al tău și pleacă. Vreau eu ca acestuia de la urmă să-i dau cât și ție; oare nu am dreptul să fac cu ale mele ce vreau eu?; sau este ochiul tău rău pentru că sunt eu bun?”
Așa vor fi cei de la urmă întâi și cei dintâi, la urmă; că mulți sunt chemați, dar puțini aleși“.
S-ar putea spune că Dumnezeu este nedrept; pentru că este bun.
De altfel, n-ar trebui să ne mirăm de paradoxurile pe care le găsim în Biblie; prin ele suntem chemați la o înțelegere mai înaltă.
Reply With Quote