Citat:
În prealabil postat de calator
daca tot sunt unii antiecumenism cel putin aduceti nsite argumente realiste
|
cred ca glumesti :hmmm:
s-au adus atatea argumente ca nici eu n-am avut timp sa le citesc pe toate.
ECUMENÍSM n. Mișcare religioasă ce urmărește scopul de a unifica toate bisericile creștine. /<fr. oecuménisme
in mod normal, nu exista decat o Biserica crestina: "Cred intr-
UNA sfanta soborniceasca si apostoleasca Biserica"
nu exista decat o Biserica adevarata. contesta cineva?
lumea spune ca biserici crestine sunt si catolicismul, protestantismul etc.. si daca ati observat, intrunirile nu se fac numai intre asa-zisi crestini.. mai vin si musulmani si altii...
in fine, intr-o lada cu mere dintre care 90% sunt stricate, inca un mar stricat e neinsemnat. dar nu uitati ca cele stricate le strica si pe cele sanatoase.
pt a se realiza unificarea e nevoie sa calce in picioare toate hotararile lasate de sfintii parinti la Sfintele Sinoade Ecumenice (atentie, faceti diferenta dintre ecumenic si ecumenist) si sinoadele locale.
ceea ce au si inceput sa faca... unul dintre cele mai relevante exemple este urmatorul: sfintii parinti au anatematizat toate inovatiile catolicilor, si Bisericile oficiale de acum s-au gandit ele ca ar fi mai bine daca ar ridica anatemele aruncate asupra catolicilor...
una din conditiile principale atunci cand se ia o hotarare este
sa nu fie in contradictie cu hotararile anterioare. daca e in contradictie, e neinsemnata.
amintiti-va cate anateme au aruncat sfintii parinti asupra blasfematorilor de icoane, iar noi ne unim cu ei...
pt mai multe argumente, cerceteaza aici
http://eresulcatolic.50webs.com/credinta.html