Cred ca trebuie sa ne obisnuim cu noua definitie a saracului care nu mai este conform imaginatiei noastre sau cu ce am fost obisnuiti... Eu de multe ori sunt tentat sa nu-i bag in seama pe multi dintre ei si tind sa gindesc ca cei din spatele difuzoarelor din metroul New York-ez de care vorbea Mirela si ca urmare sa-i judec ca sunt delasatori, ca "ei si-o fac cu mina lor", si in spirit "sanatos", UTC-ist sa strig la ei sa se duca la munca....dar fratilor, ASTIA SUNT SARACII secolului XXI!...Drogangiii cu SIDA si TBC, alcoolici loviti, batuti, plini de singe, wellfair-istii de pe strada, cei violenti, care injura, tinerii si copii strazii fugiti de acasa, adunati pe la casele de ajutor in timpul noptii pe la centre comunitare, depresivii, psihopatii si ceilalti enumerati de voi, si marea majoritate a lor nu sunt CUMINTI asa cum am vrea noi sa fie...ca saracul Lazar, si bine crescut, care multumeste, adica cei care sa ne mingiie egoul, mindria...ci in loc de gratitudine sa arunce cu sticle dupa noi sau sa ne injure.
Altii sunt saraci tocmai prin faptul ca mint si se prefac, asta este,asta stiu ei sa faca, si nu ai ce face, nu vor sa munceasca, sunt infantili, asa au fost creati de sistemul de viata ,de invatamint, drop-outs, batai in casa, si nu sunt maturizati, nu au self-esteem,si nu pot tine o slujba nici la invirtit hamburgheri, asta este, ...tot saraci se numesc, si nu este numai vina vor ci A NOASTRA, A MEA!
|